HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Nyugat.hu - Schiffer: Elég az épülő kaszárnyakapitalizmusból!

2012.03.15. 14:34 szepujvilag

Az LMP parlamenti képviselője szerint a központi hatalom több megyében is akadályozza a népszavazási kezdeményezésüket. A párt eddig körülbelül 45 ezer aláírást gyűjtött össze.

 

Előttem az utódom. Vélhetően a Lehet Más a Politika (LMP) soraiban is ismerősen cseng ez a rövid mondat, hiszen Jávor Benedek (új) frakcióvezető múlt heti látogatását követően most Schiffer András, a párt országgyűlési tömörülésének korábbi első embere népszerűsítette a vasi megyeszékhely Fő terén (ráadásul ő is a Császárkőnél) a március 5-én megkezdett népszavazási kezdeményezésüket. Az LMP törekvésének négy témaköréről bővebben keretes írásunkban olvashatnak.

Hétvégére meglehet a 100 ezer szignó

Schiffer egyébként Horváth Zoltán városi képviselő társaságában láthatóan jókedvűen, egy szál ingben és zakóban érkezett a napsütötte Fő térre. Elégedettségének persze oka volt, méghozzá az, hogy elmondása szerint a vártnál is gyorsabb ütemben gyűlnek az állampolgári szignók. Az LMP 45 ezer körüli számnál tart, ráadásul az elmúlt napokban rendesen belehúztak, hiszen a hétvégén még „csak” 30 ezernél jártak. A 45 ezres statisztika pedig nem is a teljes mennyiséget jelenti, hiszen a párt mellett szakszervezetek és civil tömörülések is igyekeznek minél több aláírást összeszedni.

 

Schiffer abban bízik, hogy a szükséges 200 ezer aláírás fele még a hétvégére, legfeljebb a jövő hét elejére összegyűlhet. A képviselő annak már kevésbé örült, hogy a„ központi hatalom az országban több helyen a rendőrség, valamint a közterület-felügyelet mögé bújva akadályozza az LMP aktivistáinak munkáját.” Kérdésünkre, hogy előfordult-e hasonló Vas megyében, vagy éppen Szombathelyen, Schiffer mellett Horváth Zoltán is nemmel válaszolt.

 

Az említett esetek ugyanis zalai településeken, tovább Hajdú-Bihar megyében voltak jellemzőek. Schiffer aztán visszatért a bizakodó hangvételhez, mondván: teljesen biztos a kezdeményezés sikerében, márpedig ha április 2-áig összegyűlik a kellő mennyiségű aláírás, akkor kötelező lesz kiírni a népszavazást. Azon pedig az emberek a fülkékben mondanak majd nemet arra a kaszárnyakapitalizmusra (vagyis a kiszolgáltatottság erősítésére, a munkavállalói jogoknak a versenyképesség oltárán való feláldozására), amit Orbán Viktor miniszterelnök vezetne be Magyarországon, vélekedett a korábbi frakcióvezető.

 

A Fidesz nem erre kapott felhatalmazást!

Schiffer szerint ugyanis a választópolgárok zömének elege van abból, amit a Fidesz az elmúlt két évben művel, mert a többség nem a jelenlegi társadalom- és gazdaságpolitikára adott felhatalmazást kormánykoalíciónak. Érdeklődésünkre Horváth Zoltán megerősítette: az LMP kezdeményezése mellett állnak a szakszervezetek helyi képviseletei, a Szolidaritás Mozgalom, valamint egyéb civil tömörülések is. A Szolidaritás ráadásul olyannyira támogató, hogy lassan már résztvevő is, hiszen a jövő héttől már ők is bekapcsolódnak az aláírásgyűjtésbe.

 

Schiffer végezetül arról is szólt, hogy országosan a másik két ellenzéki párt jótékony szimpátiával viszonyul a népszavazási kezdeményezéshez, a szocialisták közül sokan alá is írták a szükséges papírokat. Az LMP-nek a Jobbikkal van ugyan egy kisebb vitája, a tankötelezettség ügyében, de a másik három témakörben mindkét párt véleménye azonos.

A csinos kokárdával érkező képviselők aztán begyűjtöttek még néhány kézfogást a járókelőktől, majd pár szót is váltottak az LMP standjánál éppen aláíró szombathelyiekkel.

Az eredeti cikk megtekinthető itt: http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/schiffer_szerint_kaszarnyakapitalizmus_epul

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely népszavazás vas megye nyugat.hu lmp schiffer andrás

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr894318506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása