HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Az LMP és a 4K! Szombathelyen is együttműködik az önkormányzati választáson

2014.08.12. 08:07 szepujvilag

Szombathelyen is választási együttműködést köt az LMP és a 4K! az októberi önkormányzati választásokra, jelentette be a két szervezet a közösen tartott sajtótájékoztatón, ahol aláírták az együttműködési megállapodást. A 4K! három körzetben állít jelöltet, és a két párt közös programmal készül a választásra.

Bogáti András, az LMP Vas Megyei Szervezetének elnöke elmondta, hogy az LMP kongresszusi határozata értelmében parlamenti pártokkal nem tárgyal választási indulásról, de nyitott az együttműködésre civil szervezetek és parlamenten kívüli pártok irányába, mint amilyen a 4K! is. A két szervezet Budapesten és az ország több városában is a szombathelyihez hasonló helyi megállapodást köt az önkormányzati választásokra.

Nagy András, a 4K! alelnöke elmondta, hogy pártja az országgyűlési választáson is indult Szombathelyen, most pedig három körzetben indítanak saját jelöltet. „A 4K! egy szociáldemokrata, patrióta párt. Fontosnak tartjuk, hogy Szombathely élhető város legyen, ahol az itt élők beleszólhatnak az őket érintő döntésekbe, és ne csak az tudjon boldogulni, akinek a megfelelő helyeken vannak haverjai. A munkahelyteremtés, a korrupció elleni harc, az átláthatóság és a részvételi demokrácia erősítése mind olyan célkitűzések, amiben egyetértünk az LMP-vel. Logikus lépés, hogy a két rendszerkritikus szervezet közösen induljon a választáson.”

Horváth Zoltán, az LMP szombathelyi önkormányzati képviselője ismertette a megállapodás részleteit. A 4K! három körzetben állít jelöltet, akik az LMP listáján indulnak. A lista 3. helyére a 4K! jelöl embert. A két párt közös választási kampányt fog folytatni, és ha az LMP és a 4K! jelöltjei is bejutnak a közgyűlésbe, közös frakciót alakítanak. Horváth Zoltán hozzátette: „Az LMP nyitott más olyan szervezetek irányába is, akik azt a rendszerkritikus, de demokratikus felfogást képviselik, amit az LMP és a 4K! is, valamint készen áll helyi civil szervezetekkel, közösségekkel program alapú együttműködést kötni.”

A két szervezet jövő héten mutatja be a jelöltjeit.

Szombathely, 2014. augusztus 11.

Szólj hozzá!

Címkék: választás lmp Szombathely 4K!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr546596961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása