HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Vas Népe: Hírességeket hoznának

2012.07.05. 11:36 szepujvilag

Fesztiváljuk néhány ismert előadóját is felléptetnék nálunk. Nemrég kihelyezett ülést tartott az osztrák faluban a szombathelyi önkormányzat kulturális bizottsága. Arról is tárgyaltak, hogy miként tudnának programokat cserélni. Bildein kicsi, Szombathely nagy: de a kicsi is tudja segíteni a nagyot - ez akár a mottója lehetett volna a beledi és a szombathelyi képviselők minapi találkozójának. Sági József vezette a vasi bizottságot, amelyet elkísért az Agora és a szombathelyi TDM vezetője is. Horváth Zoltán képviselő (LMP) szerint van fantázia az együttműködésben. - Felismerték, hogy pár kilométerre tőlük egy 80 ezres nagyváros lüktet a maga piacával. Áthoznának ide hírességeket, persze kérnének is érte valamit. Erről tárgyaltunk - mondta.

Konkrét együttműködésről is eszmét cseréltek. Bildein örömmel venné, ha a szombathelyi diákok kedvezménnyel vehetnék igénybe a burgenlandi (kor)történeti múzeum szolgáltatásait. Ezt a kedvezményt kiterjesztenék a Határ élményparkra is. A faluban a kulturális életet egyesületek szervezik, ezek egyike, KuKuK, a kultúra a kommunikáció és a művészet támogatója. Együttműködés keretében mintegy 25 százalékos kedvezményt adnának minden szombathelyinek. Cserébe a belediek elsősorban a város kommunikációs csatornáinak használatát és némi segítséget várnak a magyarországi marketing területén.

- Az első tárgyalások rendkívül biztatóak. Mindkét oldalon biztosak abban, hogy rövidesen sikerül tető alá hozni egy kölcsönösen előnyös együttműködési megállapodás hangzott el. Erre már példa lehet az augusztusi fesztivál, amelyen fellép Jimmy Cliff is. 

Vas Népe, 2012. július 5.

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely kultura vas megye lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr444630710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása