HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Mit kezdett a városvezetés a biomasszás közvélemény kutatással?

2014.09.15. 09:28 szepujvilag

Egy évvel ezelőtt, 2013. szeptemberében kötött szerződést az önkormányzat a REAL-PR 93. Kft-vel, hogy a cég végezzen közvélemény kutatást Szombathelyen a Szentkirály városrész közelébe tervezett biomassza erőművel kapcsolatban. Azóta se tudni, hogy a városvezetés mit kezdett a kutatás eredményeivel, valamint, hogy szándékában áll-e az erőmű felépítésének támogatása.

194085_grenor_bio_futoeromu_szombathelyen.jpg

A képen a tervezett biomassza erőmű látványterve 

Idén januárban az LMP szombathelyi önkormányzati képviselője, Horváth Zoltán hozta nyilvánosságra annak a közvélemény kutatásnak az eredményét, amelyet az önkormányzat rendelt meg a biomassza erőművel kapcsolatban, ám amelynek eredményéről a városvezetés hónapon keresztül hallgatott.

Azóta azonban ismét semmi hír arról, hogy a városvezetés a szombathelyiek pénzéből, 6 millió forint összegért megrendelt közvélemény kutatást hasznosította-e valamilyen módon, és ha igen, akkor miként. Azért, hogy ez kiderüljön Horváth Zoltán önkormányzati képviselő írásbeli kérdést intézett Puskás Tivadarhoz, a város polgármesteréhez.

Az LMP önkormányzati képviselője, valamint Láng Zoltán a szentkirályi körzet LMP-s képviselő-jelöltje arra is kíváncsi, hogy a Fidesz–KDNP–Pros Savariás városvezetésnek szándékában áll-e a tervezett erőmű felépítésének támogatása. Hiszen ezzel ellentétes kijelentést a jobboldal sohasem tett, az ügyben közel egy éve hallgatnak. Az LMP Szombathelyi Csoportja, valamint a vele együttműködő Negyedik Köztársaság Párt reméli, hogy nem csak a közelgő önkormányzati választásokig napolták a helyiek által elutasított beruházást, ezért arra kérjük a város polgármesterét, hogy valljon színt az ügyben!

Szombathely, 2014. szeptember 15.

LMP Szombathelyi Csoportja

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely szentkirály lmp horváth zoltán biom Láng Zoltán

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr206699257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása