HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Schiffer András: ma nincs baloldal Magyaországon

2012.05.07. 06:34 szepujvilag

Szombathely - Vas megyben töltötte a hétvégét Schiffer András LMP-s politikus. Több települést is felkeresett, a párt zöld fordulat programját népszerűsítette.

2012. május. 06. vasárnap | Szerző: Kozma Gábor

Az LMP-s politikus sűrű programot bonyolított le Horváth Zoltán szombathelyi  városi képviselő társaságában a hétvégén. Számos lakossági fórumon vettek részt   Kőszegtől Celldömölkig,  Csákánydoroszlóig. Ez utóbbi helyet már csak azért is figyelemre méltatta a  politikus, mert egyik felmenője innét származik. Mint mondta, az országjárást már tavaly elkezdte, cél a 2014-es választásokra való felkészülés.   

- Programunk, a zöld  fordulat igazi alternatívát kínál egy olyan országban, amely  permanens  válsággal küzd.  A fordulat új reményt hozhat és tartást adhat a nemzetnek. Jók a vasi  tapasztalataim.  Bögötén egy olyan polgármesterrel találkozhattam, aki a maximumot képes kihozni  faluja javára. Patyi Elemér úr és társai  elismerést érdemelnek, mert  tiszteletre méltó, ahogy a településüket fejleszteni tudják  az elvonások földjén. Hasonló tapasztalatokat szereztem Bejcgyertyánoson és Bozzaiban is - mondta. 

Schiffer András szerint ma nincs baloldal Magyarországon, így az elmúlt időszakban álbaloldali kormányok vezettek. Mégpedig teljes mértékben kiszolgálva a zsákutcába vezető neoliberalizmust. Mint mondta, baloldalinak olyan személyiség nevezhető, mint Batthyány Ervin gróf, akiről Bögötén intézményt neveztek el, életútja kiállításon látható. 

 

Az eredeti cikk olvasható a Vas Népe hasábjain, illetve itt: http://www.vasnepe.hu/cimlapon/20120506_schiffer_andras_vas_megyeben

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely celldömölk körmend vas megye lmp schiffer andrás bozzai bögöte bejcgyertyános csákánydoroszló

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr264492624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása