HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Nyugat.hu: Titkosították a fakivágások részleteit

2011.12.22. 17:59 szepujvilag

Nem kapott választ kérdéseire a szombathelyi LMP-s képviselő, a december elején történt fakivágások részletei iránt érdeklődött. Nem nyugszik bele.

„Nagy meló volt itt tegnap délután” – mutatja a Pável Ágoston sétányon egy közelben lakó. –„Olyan harminc munkás jött autókkal, és rohammunkában ültették ezeket a fákat” – mondja. Megnézzük, a december elején kivágott fák helyére kerültek a facsemeték, látjuk, hogy néhány helyen még a földet sem egyengették el mellettük.

Először készséges volt az igazgató

Élünk is a gyanúperrel, hogy mindez Horváth Zoltán LMP-s városi képviselő tudakozódásának tudható be, illetve annak, hogy mára sajtótájékoztatót hirdetett a sétányra az ügyben. Még december elején vágott, illetve vágatott ki fákat több utcában is az önkormányzati tulajdonú Parkfenntartási és Temetkezési Vállalat.

Akkor mi is érdeklődtünk a miértről és a hogyanról, a válaszokat cikkükben elolvashatják. Horváth Zoltán azonban ennél többre volt kíváncsi, és az ebbéli tapasztalatait osztotta meg a sajtóval.

Elmesélte, hogy nem csak az újságcikkek keltették fel a figyelmét, több szombathelyi is megkereste őt, elpanaszolván a történéseket. Először telefonon beszélt a cég igazgatójával, aki – mint mondta – készséges volt. Megkérte az igazgatót, küldje el neki a fák állapotát felmérő vizsgálat eredményeit, mivel ezekre hivatkoztak korábban. Kérte a munka teljes szakmai dokumentációját, és azt is megkérdezte, kik és mennyiért vágták ki a fákat, és ültették el a csemetéket, és szerette volna megnézni az erről szóló szerződéseket is.

Nem tudnak segíteni

Néhány nappal később aztán az igazgató írásban kérte a kérdéseket, azokat el is küldte neki. A 14 napos válaszadási határidő utolsó napján jött egy kétoldalas levél, amiből egy mondatot olvasott fel: „A fakivágást megalapozó szakvélemények bekérése, illetve az azokba való betekintési kérés nem minősül a gazdasági társaság tevékenységére vonatkozó érdemi kérdésnek.” És hozzáteszik: „…szakmai kérdésekben nem tudjuk segíteni képviselő úr munkáját”.

Horváth Zoltán szerint mindez törvényellenes. Hiszen egy városi képviselő akart belenézni a száz százalékban önkormányzati tulajdonú cég szerződéseibe és anyagaiba, amit nem lenne szabad megtagadni.

Nem nyugszik bele

A képviselő bejelentette, nem hagyja annyiban a dolgot, tovább fog lépni. Először a jegyzőt keresi meg kérdéseivel, majd a cég felügyelőbizottságának LMP által delegált tagját. Vele azt is eldöntötték, hogy januártól havonta tartanak tematikus fogadóórát a parkfenntartással, gondozással kapcsolatban. Mert komoly gondok vannak a parkfenntartással, és ők vállalják, hogy minden panasznak utánajárnak.

Horváth Zoltán azt is bejelentette, hogy az év elején helyi rendeletet kezdeményeznek a városban élő fás szárú növények védelméért. Erre egyébként van már kormányrendelet, és néhány városban is hoztak róla helyi szabályozást. Erre hivatkozva akarják Szombathelyen is rendelettel védeni a fákat.

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely fakivágás nyugat.hu lmp horváth zoltán

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr153488192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása