HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

"Senki sem figyel az Ipartelepen élők panaszaira" - A Vas Népe cikke Horváth Zoltán (LMP) fogadóórájáról

2011.09.27. 09:47 szepujvilag

Életkörülényeik további romlásától tartanak a szombathelyi Ipartelepen élők. Múlt pénteken panasznapot tartottak - de csak egymás között.

2011. szeptember. 26. hétfő | Szerző: Peltzer Géza

Múlt péntek délután a Nyitra utcai iskolában gyűlt össze az Ipartelepen élők egy csoportja: nagy hirtelen szervezték meg a találkozót, mert megtudták, hogy a csütörtöki városi közgyűlésen a városatyák arról szavaznak majd, hogy a Falco-gyár megvásárolhassa az Építők-pályát. A gyár fel akartatja emeltetni azt a decibelben megadott határt, amekkora zajkibocsátás mellett még nem bírságolhatják meg. Attól is joggal tartanak, hogy ha az egykor kisvárosias lakóterület besorolású városrész iparterületté minősítik le, ez újabb környezeti károkkal fenyegeti őket.

Mintegy tucatnyian gyűltek csupán össze, hívták a körzet képviselőjét, dr. Szakács Dávidot is, de nem jött el, ott volt viszont Horváth Zoltán LMP-s városatya. Hamar kiderült, hogy nincsenek megelégedve mostani képviselőjükkel: volt, aki már visszahívásáról, lemondatásának lehetőségéről érdeklődött. A városrészben a legtöbb panasz a Falco-gyárral kapcsolatos. A lakók szerint már elviselhetetlen a por és a zaj, ami a gyárból jön, de Tér Lászlóné szerint vegyszerszag is érződik néha.

- Féltjük az egészségünket, ingatlanjaink értéktelenednek. A gyár termelésének növekedésével évről évre rosszabbodik a helyzet - magyarázták.

Több hivatalos levelet is megfogalmaztak. a petíciójukra, a panaszos levelekre sosem kaptak választ. Idén februárban dr. Puskás Tivadarnak is írtak levelet, de a mai napig nem jött rá válasz. 
 
- A polgármester a parlamentben gyakran felszólal az egészség védelme érdekében, a városlakók egészsége azonban nem izgatja  mondták a lakók. Hozzátették: azért is különösen szomorú, hogy gondjaikra nem kíváncsi senki, mert a város összes iparűzési adójának nyolcvan százalékát az ipartelepen  működő cégek fizetik be, az itt élők azonban semmit nem látnak ebből. Elmondták: gond az is, hogy nincs rendszeres rendőri jelenlét, hiányoznak járdák, az utak rosszak. Hogy mindenki értse, miről van szó, egy idős néni nejlonzacskóban hozott útdarabkákat a fórumra. A lakók arra készülnek, hogy demonstrálnak a közgyűlésen, amikor a Falco kérelme napirendre kerül.   
A lakók elfogadhatatlannak tartják, hogy a Falcóból távozó káros anyagok jelentős része szétterül a Pick lakótelepen.  Úgy vélik, hogy a zajszintmérések nem érnek semmit, mert nem folyamatosak. Azt állítják, hogy hosszabb ideig nem tudnak házaik udvarán tartózkodni a por, és a szúrós szag miatt. 

Forrás: www.vasnepe.hu

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely környezetvédelem fogadóóra vas népe lmp horváth zoltán

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr113259595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása