HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Újabb baklövés? - Az LMP ellenzi a szombathelyi Képtár ellehetetlenítését

2011.07.15. 13:59 szepujvilag

A Lehet Más a Politika Szombathelyi Szervezete kétségbeesetten figyeli a helyi kultúra leépülését. Az LMP arra kéri Szombathely kulturális vezetését, hogy kezdjenek mielőbbi tárgyalásokat a Képtárral a szeptemberi bezárás elkerülése érdekében.

 
Horváth Zoltán, az LMP szombathelyi önkormányzati képviselője januárban szólalt fel a városi Közgyűlésen az Írókéz Galéria megmentéséért. Sajnálattal tapasztaltuk, hogy a nagyhírű kortárs galéria mégis bezárni kényszerült, miután a működtetők úgy érezték, nem kapnak elég segítséget a várostól.
Sajtóhírek szerint az Írókéz Galéria után Szombathely másik, a megyével közösen fenntartott képzőművészeti kiállítótere és közgyűjteménye, a Képtár is a bezárást fontolgatja arra hivatkozva, hogy nem kap elég támogatást a megyeszékhelytől.
Az LMP tisztában van Szombathely nehéz anyagi helyzetével, ám elfogadhatatlannak tartjuk, hogy sorban tűnjenek el kulturális tereink az előző évek felelőtlen gazdálkodása miatt – a kulturális élet leépítése nem lehet megoldás. Ezért arra kérjük a város kulturális vezetését, hogy mielőbb kezdjenek tárgyalásokat a Képtár igazgatójával, hogy ne maradjon a magát polgárinak tekintő város képzőművészeti kiállítótér nélkül!
 
Szombathely, 2011. július 15.
Lehet Más a Politika Szombathelyi Szervezete

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra szombathely közlemény képtár lmp horváth zoltán írókéz galéria

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr363070043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása