HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

ALON.hu: Mit csinál a szombathelyi parkfenntartó - kérdezi az LMP

2011.03.24. 08:29 szepujvilag

Itt az alkalom, hogy a Parkfenntartási Kft. bizonyítsa, érdemes volt létrehozni – mondta Horváth Zoltán a szombathelyi közgyűlés LMP-s tagja ma, a Derkovits lakótelepen tartott sajtótájékoztatóján.

Volna mit bizonyítani, ugyanis a Szűrcsapó utcai háznál a kidobott fenyőfától kezdve a műanyag palackon keresztül a szétcincált ágybetétig bőven akad eltakarítani való. A szépen felújított játszótér tiszta, kívülről fennakadnak a kerítésén a papírzsebkendők, nejlonzacskók és minden más, amit az épp erősen fújó szél csak képes kergetni.

De máskor is ez a helyzet, és máshol is – mondja kolléganőm, aki nagyobb helyismerettel rendelkezik a lakótelepen. A képviselő azt mondja, a város többi része is szemetes, de talán itt a legrondább a helyzet, tegnap 98 fotót készített a rendetlenségről, ami azért is tarthatatlan, mert több oktatási intézmény is van a környéken, a gyerekek egyre gyakrabban jönnek ki a parkokba.

Horváth Zoltán megemlíti azt is, az LMP támogatta a Parkfenntartási és Temetkezési Kft. létrehozását, mert a városvezetés olcsóbb, hatékonyabb működtetést, és parkőröket is ígért. Ehhez képest nagyjából ugyanannyiba kerül zöldterületek fenntartása, mint eddig, a hatékonyságot a város képe mutatja, parkőr pedig egy sincs. Felajánlotta, hogy az LMP az önkéntesség európai évében szívesen besegít önkéntes munkával, de zöldterületeinek tisztántartása alapvetően a parkfenntartó dolga. Sajtóközleményükben fel is szólítják, tegyen eleget a feladatának.

Bogáti András a Parkfenntartási Kft. felügyelőbizottságának LMP-s tagja újságírói kérdésre elmondja, nehézkesen mennek a dolgok a városi cégben. Most is alvállalkozók végzik a munka zömét, a városi kft. néhány fővel működik. A szemeteléssel kapcsolatban megjegyzi: - Ha az emberek fejében nem sikerült rendet tenni, akkor itt az ideje a nagyobb bírságoknak. A szemét mennyiségétől függően akár ötvenezer vagy ötszázezer forintot is el tud képzelni, sőt ennél nagyobb összeget is. – A bírságot pedig annak a területnek a fejlesztésére kellene fordítani, ahol a szemetelés történt – javasolja. Így legalább a területen élők sem mennének el szó nélkül a szemetelő lakótárs mellett, hanem értesítenék a hatóságokat.

Az emberek közömbösségének említésekor kapcsolódik bele a beszélgetésbe György István, a Kámon-Herény Körösi Csoma Egyesület vezetője, aki szerint a lakók nemtörődömségét is bizonyítja a szeméthegy, és úgy véli, a sajtó sokat segíthet abban, hogy szembesüljenek ezzel az itt élők.

Hazafelé a Centenáris hídnál látom, hogy a körforgalom növényzetét épp ritkítja, tisztítja a korábban is a városnak dolgozó Prenor Kft (utolsó kép).
 

 

 

Friss cég
Tavaly járt le az önkormányzat szerződése, amelyet két vállalkozással kötött a parkfenntartási feladatok elvégzésére. A Fidesz frakció javasolta még az év elején, hogy ne írjanak ki új pályázatot, hanem hozzon létre a város egy saját vállalkozást erre a feladatra. A korábbi, szocialista városvezetés nem támogatta az ötletet. Végül az új közgyűlés tavaly év végén megalakította a száz százalékban önkormányzati tulajdonban lévő Szombathelyi Parkfenntartási és Temetkezési Kft.-t. Az idén 271 millió forint szerepel a város költségvetésében parkfenntartásra, tavaly ez az összeg 257 millió forint volt. (K. Gy.)

FOTÓK: ALON.hu

Forrás: Mit csinál a szombathelyi parkfenntartó - kérdezi az LMP

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely szemét lmp parkfenntartás horváth zoltán

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr272767160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása