HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Vas Népe: Határmenti zöldek találkozója

2011.01.24. 07:03 szepujvilag

Másodszor találkoztak a nyugat-magyarországi és a kelet-ausztriai zöldek. Az LMP vasi szervezete által rendezett vasárnapi fórumon a vörösiszap-katasztrófa volt a fő téma.

2011. január. 23. vasárnap | Szerző: Nagy Ildikó

 

A Lehet Más a Politika (MLP) Vas megyei szervezete az ausztriai Die Grünen-Die grüne Alternative elnevezésű ausztriai csoporttal karöltve rendezte meg a nyugat-magyarországi és a kelet-ausztriai zöldek második találkozóját. A vasárnapi fórum fő témája az októberi vörösiszap-katasztrófa volt.

A megjelenteket Gergácz Ildikó, az LMP vasi koordinátora köszöntötte. Szabó Rebeka, az LMP országgyűlési képviselője a tíz emberéletet követelő katasztrófa, valamint a kármentesítés legfontosabb momentumait elevenítette fel előadásában. A politikus hangsúlyozta: az  EU előírások szerint nem veszélyes hulladéknak minősülő vörösiszap  amelyből 600-800 ezer tonna keletkezik évente, és jelenleg is 25 millió tonna van belőle az országban   kezelése a legnagyobb adóssága a magyarországi környezetvédelemnek.

Szó esett a folyóvizek kármentesítéséről is. Például arról, hogy a Torna-patakba  és a Marcal folyóba ezidáig annyi ecetsavat és gipszet öntöttek, amivel nyolc kilométernyi kamionsort meg lehetne tölteni. Kérdés, hogy mi lesz a vizekbe szórt,  nehézfémekkel teli gipsszel? 

A Somlójenőn élő LMP-s Klinger László drámai fotókkal és személyes élményeivel illusztrálta előadását. Lefotózta azt a feltehetően a zagytározókból jövő csövet is, amiből a mai napig vörös lé folyik a Torna-patakba.

Egy Bécs melletti kisvárosból érkezett Alexander Nagy, aki szintén járt a vörösiszap katasztrófa helyszínén, ő is elmesélte tapasztalatait.

Dr. Schiffer András, az LMP parlamenti frakcióvezetője az LMP politikai lehetőségeiről, dr. Monika Vana bécsi EU-s politikus pedig a bécsi piros-zöld koalícióról beszélt.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: zöld szombathely lmp günen

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr382608935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása