HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

MTI: Már csak egy kiállítást tervez a szombathelyi Írókéz Galéria

2010.12.28. 22:09 szepujvilag

Jövőre egyetlen kiállítást terveznek, azt követően pedig valószínűleg bezárják az Írókéz Galériát Szombathelyen, ugyanis a magántulajdonban lévő, nonprofit tevékenységet végző kiállítóhely 2011-ben csak egy kiállítás lesz a szombathelyi Írókéz Galériában - közölte Pados Gábor, a galéria tulajdonosa kedden az MTI-vel.

 

A galéria tevékenységét a városi önkormányzat 2009-ig évente kétmillió forinttal támogatta; ebből egymilliót civil támogatásként, egymilliót pedig az AGORA Kulturális és Turisztikai Központon keresztül adott a város.

Ez az összeg a 400 négyzetméteres kiállítóterem működési költségeinek alig húsz százalékát fedezte, a hiányzó összeget pályázati úton és saját forrásból teremtették elő - mondta el Pados Gábor.

Tájékoztatása szerint idén a galéria már nem kapott önkormányzati támogatást, ennek ellenére hat kiállítást rendeztek, valamennyi tárlatnak közel ötszáz látogatója volt. A továbbiakban önerőből már nem tudják finanszírozni a galéria működését, ezért jövőre már csak a Lovas Ilona képzőművész alkotásait bemutató kiállítás megrendezését tervezik, azt követően pedig felfüggesztik a galéria tevékenységét - közölte a tulajdonos.

A tíz esztendeje működő Írókéz Galériában évente nyolc-kilenc kortárs képzőművészeti kiállítást tekinthettek meg ingyen a szombathelyiek. A galéria bekapcsolódott a Bartók Fesztivál, a Lamantin Jazz Fesztivál, és a szombathelyi Mediawave Fesztivál programjaiba is, több éven keresztül rendezett tehetségkutató pályázatot a Szombathelyen tanuló diákok számára - ismertette Pados.

A Lehet Más a Politika Szombathelyi Szervezete az Írókéz Galéria továbbműködtetését szorgalmazza.

Az MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írják; "a döntés újragondolását kérik a tulajdonosoktól, és felajánlják segítségüket a városvezetés és az Írókéz Galéria közötti párbeszéd elindításához."

Forrás:

www.kimozdulo.hu

www.kisalföld.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely lmp írókéz galéria

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr492545005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása