HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Vas Népe: Az LMP országos és helyi szinten is változtatna

2013.04.10. 17:22 szepujvilag

Szombathely - Klímaváltozás elleni kormányzati és helyben, önkormányzati fellépést sürget a Lehet Más a Politika (LMP). A környezetbarát tervekről tegnap sajtótájékoztatót tartottak.
Horváth Zoltán, az LMP szombathelyi önkormányzati képviselője elmondta, hogy az idei nagyon hosszú, öt hónapos havas tél és a tavalyi extrém meleg, száraz nyár is a klíma átalakulását jelzi. Éppen emiatt is az LMP főként a katasztrófa-védelmet és a mezőgazdaságot érintő országos paradigma váltásra ösztönöz. Úgy gondolják, hogy komplex térségi vízgazdálkodás, új szemléletű vízvisszatartás és természetközeli ártéri technológia bevezetésére lenne szükség. Elképzelésük szerint, a téli belvizek és a nyári aszály miatt olyan technológiát kellene alkalmazni, ami a földek vízkészletét a melegebb időszakokra is megtartaná. Az önkormányzati képviselő örömét fejezte ki amiatt, hogy helyi szinten, a klíma stratégia részeként a város  az idei évre kilenc  millió forintot különített el.
 
Tájékoztatása szerint, levelet írt dr. Puskás Tivadar polgármesternek, akit arra kért, Szombathely csatlakozzon a Klímabarát Települések Szövetségéhez. A megyeszékhelyen ennek köszönhetően energia hatékony beruházások valósulhatnak meg, és új munkahelyek jönnének létre.
 
Németh Adél

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely klíma éghajlat lmp horváth zoltán

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr685215466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása