HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Vas Népe: Vita nélkül döntöttek az MMIK-ról

2013.03.07. 19:43 szepujvilag

Horváth Zoltán LMP-s képviselő szerint nem szabadott volna a pro és kontra érvek megvitatása nélkül dönteni az MMIK-ról.
 
A közművelődési, kulturális, információs feladatokat ellátó MMIK sokáig a megye és a város által közösen  fenntartott intézmények közé tartozott.
A központosító állam tavaly megszüntette a megyei önkormányzat tulajdonjogát, a kezelői feladatokat jelenleg megyei intézményfenntartó központ gyakorolja. Eme intézmény azonban  március 31-ével megszűnik, az emberi erőforrások minisztériuma ezért az MMIK-t szerette volna a városnak átadni, amire viszont a képviselők nemet mondtak.
A voksolásnál egyedül Horváth Zoltán, az LMP képviselője tartózkodott, mint elmondta, azért, mert a döntés előtt nem volt lehetőség az ügy megvitatására. Holott szerinte lenne miről beszélni, az MMIK bezárásával ugyanis közel 30 dolgozó munkahelye kerül veszélybe, számos egyesület és civil szervezet otthontalanná, több, az MMIK égisze alatt működő klub gazdátlanná válik.
Horváth Zoltán szerint az említett egyesületek, klubok egy része jó eséllyel megszűnhet, s az  ingatlan további sorsra mellett sem mehet el szó nélkül a város. Horváth Zoltán szerint nem  teljesen egyértelmű, hogy a városnak át kell venni az MMIK-t, minderről azonban csak érvek alapján,  s úgy lehetne alátámasztott döntést hozni, ha a megyeszékhelynek lenne kulturális stratégiája. De továbbra sincs!
 
Kiss Tamás

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra szombathely mmik vas népe lmp horváth zoltán

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr315121951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása