HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Vas Népe: Kap elég forrást a város?

2013.01.22. 07:58 szepujvilag

2013. január 21., 15:41 szerző: Merklin Tímea

Szombathely - Az LMP képviselői remélik, hogy az állam tartja a szavát, és biztosítja a kulturális intézmények működtetéséhez kellő forrásokat.

 Szombathelyen elég nagy mozgás tapasztalható, tavaly a szimfonikus zenekar és a bábszínház, egy év elteltével, a Berzsenyi könyvtár és a szombathelyi múzeumok és a fontos missziót betöltő két folyóirat, az Életünk és a Vasi Szemle is a városhoz kerültek - mondta Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a hétfőn tartott LMP-s sajtótájékoztatón. Hozzátéve: bíznak benne, hogy a város jó gazdája lesz ezeknek az intézményeknek.

vas népe_kép.jpg

- További mozgás, hogy január 1-jével megszűntek az ÁMK-k, így az oladi is, amely iskolaként működik tovább, megszűnt a művelődési egységük funkciója, a Nyitra utcában is. Fontos lenne, hogy e két városrész ne maradjon kulturális közösségi élet nélkül - mondta Horváth Zoltán.

Szó volt arról, hogy az Agora lássa el ezeket a feladatokat, ami Oladon még csak elképzelhető, de a keleti városrészen speciális kisközösségi élet van.

Karácsony Gergely,  az LMP frakcióvezető-helyettese azért jött, hogy lássa: hogy valósul meg mindaz, amit a kormány elhatározott a kulturális intézményrendszer átalakítása kapcsán, mi a helyzet az államosítási intervenció után, most,  hogy a városokhoz kerültek ezek az intézmények, amelyek erősen megszenvedték  az átalakulásokat. 

- Hogy a zavaros jogviszonyokat, a bizonytalanságot az intézmények túlélték, és  el tudták látni a feladataikat, a vezetőiknek köszönhető - fogalmazott.  Fontos, hogy az állam tartsa a szavát, és biztosítsa a fenntartáshoz szükséges forrásokat a város számára.

Vas Népe: http://vaol.hu/hirek/kap-eleg-forrast-a-varos-1516509

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra szombathely vas népe lmp Karácsony Gergely

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr15033781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása