HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Schiffer András: Az ökopolitika meghatározó képviselethez juthat

2012.11.12. 14:13 szepujvilag

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Schiffer András, a Lehet Más a Politika országgyűlési képviselője a Németh László Szakkollégium meghívására járt Szombathelyen, ahol az ökopolitika magyarországi lehetőségeiről tartott előadást.

Az LMP-s képviselő szerint a hagyományos ideológiák a 21. századra megszűntek, és három nagy világmagyarázat keletkezett. Az egyik egy technokrata, neoliberális megközelítés, amelyet többen szakértői politizálásnak is neveznek, ám ez tulajdonképpen nem más, mint a kapitalista rendszer kritika nélküli kiszolgálása. A másik világmagyarázat populista, a rendszerrel szembeni kritikát megoldási javaslatok nélkül képviseli. A harmadik, az ökopolitikai út, amely úgy képes kritikát megfogalmazni a rendszerrel szemben, hogy valós megoldási javaslatokat is tud kínálni. A Lehet Más a Politika ennek a harmadik útnak a magyarországi képviseletére jött létre. Az ökopártnak következetesen kell képviselnie ezt az irányvonalat, és azokkal a szervezetekkel lehet szövetségre lépnie, akik hasonlóan gondolkodnak.

Schiffer András szerint a rendszerváltás óta eltelt időszakot a balliberális és a jobboldali táborok harca határozta meg. Az egyik oldal antidemokratikusnak, a másik pedig nemzetárulónak kiáltotta ki az ellenfelét, miközben a saját oldal összes hibáját elnézte. Az LMP-nek ezen a szekértábor logikán is túl kell lépnie.

Az országgyűlési képviselő kérdésre válaszolva elmondta, hogy az LMP bár nem kíván egy új kisgazdapárttá válni, a vidék, valamint a helyi kis- és családi gazdálkodók megerősítését fontos célnak tekinti.

Mint mondta most nagyjából annyi idővel vagyunk a 2014-es választások előtt, mint az LMP megalakulásakor a 2010-es választások előtt voltak. Akkor nem sokan bíztak a sikerben, mégis 7 és fél százalékkal került a Parlamentbe a párt. Az LMP-nek egyértelmű stratégiát kell meghatározni és azt következetesen kell végigvinnie. Ha ez sikerül, akkor a következő országgyűlési választásokon egy két számjegyű eredmény is könnyen elképzelhető az LMP számára, így az ökopolitika Magyarországon meghatározó képviselethez juthat.

Szombathely, 2012. november 12.

LMP Vas Megyei Szervezete

***

SAJTÓMEGJELENÉSEK:

Nyugat.hu: http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/schiffer_andras_lmp_kozlemeny_szombathely

Alon.hu: http://www.alon.hu/schiffer-andras-szombathelyen

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely vas megye lmp schiffer andrás

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr634903379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása