HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Vas Népe: Eltűnt beteg a Markusovszky kórházban - Felelősségre vonják a műtőst

2012.10.09. 14:40 szepujvilag

Szombathely - Lefolytatta a Markusovszky kórház a vizsgálatot annak a betegnek az ügyében, akit múlt héten a műtőben találtak meg. Felelősségre vonják a műtőszolgálat dolgozóját.

2012. október. 09. kedd | Szerző: Bajdó Bettina

Múlt hét pénteken az LMP városi szervezete a Markusovszky kórház főbejárata elé szervezett sajtótájékoztatót, melyen a téma egy beteg eltűnése és kalandos előkerülése volt. Ennek apropója egy rendőrségi közlemény volt, mely szerint szeptember 28-án kora délután kórházba került B. Sándor, aki még aznap el is tűnt a kórteremből. Amikor családja és barátai ezt megtudták, keresésére indultak. Mindenütt keresték az eltűnt férfit, ám nem került elő. A kutakodás során a B. Sándor kórterméhez közeli műtőbe is szerettek volna betekinteni, de a belépést - a helyiség sterilizált voltára hivatkozva - megtagadták számukra. Az LMP úgy értesült, hogy itt találta meg az eltűnt férfit egy kórházi dolgozó vasárnap reggel. A földön feküdt pizsamában. A földre esett, sérülései is keletkeztek.

A kórház lefolytatta a vizsgálatot ez ügyben, s a neurológiai osztályról eltűnt idős férfibeteggel kapcsolatban egy sajtóközleményt adtak ki, melyben ez áll: szeptember 28-án a neurológiai osztályról B.S. 79 éves beteg ismeretlen helyre távozott. A kórház a rendőrség bevonásával széleskörű keresést indított, mely nem vezetett eredményre. Október 1-jén a beteget a neurológiai osztállyal közeli lezárt műtőszolgálat raktárhelyiségében találták meg. A betegnek semmiféle kimutatható egészségkárosodása nem lett az eltűnés ideje alatt. A kórház az esettel kapcsolatban belső vizsgálatot folytatott le, melynek eredményeként a műtőszolgálat dolgozóját, aki a műtő lezárásáért lett volna felelős, felelősségre vonja. 

A cikk forrása: http://www.vasnepe.hu/hirek/20121009_eltunt_beteg_vizsgalat

Szólj hozzá!

Címkék: kórház szombathely egészségügy lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr664828769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása