HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Nyugat.hu: Egy műtős a felelős a szombathelyi kórházban eltűnt beteg miatt?

2012.10.09. 17:28 szepujvilag

A beteget két napig keresték, miközben az idős férfi egy közeli raktárban feküdt.

Szeptember 28-án tűnt el a Markusovszky kórház neurológiai osztályáról a 79 éves B. L. Az idős férfi néhány órával korábban került be az osztályra, eltűnését jelentették a rendőrségnek. A beteget a kórházon kívül is keresték, a keresésbe családja és barátai is bekapcsolódtak., az ügyről a média a rendőrségi közleményből és az LMP szombathelyi csoportjának pénteki sajtótájékoztatójából értesült.

Hiába akartak bemenni

Ott hangzott el, hogy a beteget 30-án, vasárnap reggel találták meg, a kórterméhez közeli műtősrészleg egyik raktárában, a földön fekve. Az is kiderült, hogy ebbe a helyiségbe a kutatás során a családtagok be akartak menni, ám ezt a kórházi dolgozók a sterilizálási szabályok miatt megtagadták.

A kórház közben bejelentette, hogy belső vizsgálatot indítottak a részletek és a felelősség kiderítésére. A férfi egyébként könnyebb sérüléseket is szenvedett, valószínűleg akkor, amikor elesett a raktárban.

Többször próbáltunk információt kérni a kórháztól a belső vizsgálat eredményéről, hétfőn többször is újabb időpontot kaptunk, végül nem sikerült információhoz jutnunk. A megyei napilap online oldala ma azt írta, hogy a kórház közleményt adott ki.

Az a felelős, aki nem zárta be az ajtót

Ebben ez áll: „Szeptember 28-án a neurológiai osztályról B.S. 79 éves beteg ismeretlen helyre távozott. A kórház a rendőrség bevonásával széleskörű keresést indított, mely nem vezetett eredményre. Október 1-jén a beteget a neurológiai osztállyal közeli lezárt műtőszolgálat raktárhelyiségében találták meg. A betegnek semmiféle kimutatható egészségkárosodása nem lett az eltűnés ideje alatt. A kórház az esettel kapcsolatban belső vizsgálatot folytatott le, melynek eredményeként a műtőszolgálat dolgozóját, aki a műtő lezárásáért lett volna felelős, felelősségre vonja.

Megint csak megpróbáltunk beszélni Prof. Nagy Lajos vezérigazgatóval és dr. Kőfalvi István orvos-igazgatóval, de a titkárságon elhárították érdeklődésünket azzal, hogy a vezetők egy konferencián vesznek részt.

Az ügyre még visszatérünk.

A cikk forrása: http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/markusovszky_korhaz_eltunt_beteg_mutos

Szólj hozzá!

Címkék: kórház szombathely egészségügy nyugat.hu lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr724829126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása