HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Tévévitában értékelték a közgyűlést a szombathelyi politikai szervezetek

2012.10.04. 20:09 szepujvilag

sztvlogo.gifA korábban megszokottnak megfelelően a közgyűlés után egy héttel televíziós vitában értéketek a politikai pártok a meghozott döntéseket. A Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője Horváth Zoltán a városi cégek első féléves gazdasági teljesítményéről szóló részben elmondta, hogy a jelen ciklusban több új céget is létrehozott a városvezetés, amelyek nem minden esetben találták meg igazán funkciójukat. A Parkfenntartási és Temetkezési Kft pl. nem foglalkozik temetkezéssel, a Turisztikai Kft pedig egy évig nem tudott pályázni TDM-re (amire létre lett hozva), mert nem írta ki az állam.

Az önkormányzati iskolák átalakításával kapcsolatban az LMP-s képviselő elmondta, hogy a párt nem ért egyet az államosítással, hisz az súlyosan sérti azt az elve, hogy ott szülessen meg a döntés, ahol a problémák keletkeznek, ez pedig a települési önkormányzatok szintje. Emlékeztetett rá, hogy kevesebb mint egy éve a megyei intézményrendszert tulajdonította el az állam, most pedig már arról kell döntenie a városnak, hogy az egykor megyei közgyűjteményeket, hogyan veszi át az államtól, így az iskolák sorsa sem biztos, hogy nyugvópontra kerül.

A műsor végén szó volt a város Civil Koncepciójáról. A 2012 évi közgyűlési munkaterv szerint a koncepciót nyár elején már tárgyalni kellett volna. Horváth Zoltán a szeptemberi közgyűlésen interpellációban érdeklődött arról, hogy miért késik a Civil Koncepció megtárgyalása. A televíziós vitában ezzel kapcsolatban az ökopárti képviselő elmondta, hogy a civileket érintő törvényi változások, az egyre szűkülő önkormányzati támogatási lehetőségek miatt is át kell gondolni a város civilekhez való viszonyát, de a koncepcióba bevenné azt is, hogy a civil közösségek részt vehessenek a várost ügyeit érintő döntéshozatalba.

A televíziós vita megtekinthető itt: http://www.sztv.hu/hirek/ma-holnap---2012-oktober-4

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely közgyűlés lmp horváth zoltán szombathelyi televízió

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr804820425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása