HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Nyugat.hu az LMP szeptemberi közgyűlés utáni sajtótájékoztatójáról

2012.10.03. 09:17 szepujvilag

Horváth Zoltán (LMP) kijelentette, a csütörtöki közgyűlés konszolidáltabb volt, mint az előzőek, csak egyszer kellett rendbontás miatt megszakítani, ami szerinte ciklusrekord. Ő is egy elmaradt napirendi ponttal kezdett, finoman fogalmazva is szarkasztikus humorral.

Támogatni a nemzeti nagytőkéseket

Szerinte ideje lenne nevet adni a nemsokára elkészülő Csaba utcai felüljárónak, amit – ritka példa az országban – a Közgép épít. Üdvözli a kormány szándékát, hogy támogatni akarják a magyar nagytőkéseket, mert oligarchák, ugye, nincsenek. Hiszen ők azok, akik a térség turisztikai forgalmát is fel akarják lendíteni, ezért javasolja, hogy róluk nevezzék el a felüljárót.

Aztán a közgyűlés egyik elmaradását hozta fel. Már májusban tárgyalni kellett volna a civil koncepciót, hiszen tavaly megváltoztak a törvényi feltételek. Sok a civil szervezet a városban, és az önkormányzatnak nincs átfogó koncepciója. A város támogatja őket, de inkább ad hoc jelleggel, a támogatás nincs rendszerbe foglalva. Pedig a civileket a döntéshozatalba is be kellene vonni, a szakmai kérdésekben is értékes támogatást nyújthatnának.

Horváth is kitért a testvérvárosi kapcsolatra, kijelentette, ha a városvezetés nem ért rá elutazni Kaufbeurenbe, nyugodtan szólhattak volna akár kormánypárti, akár ellenzéki képviselőknek. És megemlítette, hogy Vajdahunyad városával is régi kapcsolat fűzi Szombathelyt, de az idén onnan nem jött meghívó a szokásos nyári városi napokra, ellentétben az előző évekkel.

Az elmúlt félév bakijai

Szerinte több diplomáciai baki történt, mint például Oberwarttal, ami szintén régi testvérváros, de a kapcsolatok nullára csökkentek. Pedig gazdasági, kulturális haszonnal is járnának.

Az LMP-s képviselő kijelentette, a városvezetés az elmúlt fél év bakijait akarja korrigálni a költségvetés módosításával. A legutóbbi módosításnál például hirtelen 30 millióval megemelték a Haladás támogatását, most meg hirtelen elvették ezt az összeget. A szimfonikus zenekarnak 60 milliót terveztek be, azt mondják, hogy tavaly is ennyit kaptak, de azt már nem hangoztatják, hogy tavaly még ugyanennyit adott a társtulajdonos megyei önkormányzat.

Megemlítette a szakképző iskolákat is, amiket most államosít a kormány. Tavaly ugyanezt tették a megyei intézményekkel, akkor az ellenzék tiltakozott ellene, és javasolták, hogy vegyék át városi kezelésbe őket. Nem sokkal később aztán a kormány úgy döntött, hogy a volt megyei intézményeket átadja a székhely szerinti önkormányzatoknak, de pénzt nem adtak ehhez. Most pedig a szakképzőket akarják elvenni, és ez ellen tiltakozni kell.

A Nyugat.hu teljes cikke itt olvasható: http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/szombathely_kozgyules_2012_szeptember_sajtotajekoztatok

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely közgyűlés nyugat.hu lmp horváth zoltán

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr794817284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása