HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Egy éve áll üresen a Szent-Györgyi épülete

2012.09.06. 09:17 szepujvilag

Egy éve üresen áll a szombathelyi városvezetés által bezárt Szent-Györgyi Albert Középiskola épülete, melynek állaga tragikus mértékben romlik. Az LMP szerint oktatási célokra kellene hasznosítani

szent-gy1.jpg

„A Szent-Györgyi életérzést nem pótolja semmi” – olvasható még mindig az a felirat, amit a bezárt gimnázium dolgozói és diákjai tettek ki az épület bejáratára az utolsó tanévnyitón, 2011. június 21-én. Úgy látszik az oktatási intézményt valóban nem sikerült pótolni, hiszen az épület azóta is üresen áll.

szent-gy2.jpgHorváth Zoltán, az LMP szombathelyi önkormányzati képviselője már a 2011. decemberi közgyűlésre is interpellációt nyújtott be a Puskás Tivadar részére azzal kapcsolatban, hogy milyen hasznosítási tervei vannak a városvezetésnek. A polgármester akkor azt a választ adta, hogy nem szeretné, „hogy azon sorsra jusson a Szent-Györgyi Albert Iskola épülete, mint jó néhány olyan épület, amely itt áll és tátong üresen és kihasználatlanul Szombathelyen”. Ennek ellenére nem történt semmi előrelépés. Az egykori iskola épületének állaga viszont egyre jobban romlik: ablakain betörtek az üvegek, a bejárati lépcsőn a betont több helyen letörték, a bejárati ajtókat pedig összemocskolták.

szent-gy3.jpgAz LMP Szombathelyi Csoportja szerint mielőbb hasznosítani kellene az ingatlant, lehetőleg az eredeti funkciónak megfelelően, tehát oktatási célokra. Erre remek lehetőséget kínálna a horvát nemzetiség, akik nemrég nyilvánosan, a Horvát Napon is jelezték, hogy a városban meglévő óvodai, általános iskolai és egyetemi horvát anyanyelvi képzéseket kiegészítve szívesen létrehoznának horvát nemzetiségű középiskolát, melynek működtetését a hírek szerint az Országos Horvát Nemzetiségi Önkormányzat magára vállalná. Az LMP Szombathelyi Csoportja szerint a megszűntetett Szent-Györgyi Albert Középiskola épületét fel kellene ajánlani a horvát önkormányzat számára, hogy az városunk és a Joskar-Ola Lakótelep számára újra értékes célt szolgáljon és ne az enyészeté legyen!

Szombathely, 2012. szeptember 5.

Szólj hozzá!

Címkék: oktatás szombathely iskola lmp horváth zoltán szent-györgyi

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr294758340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása