HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Vas Népe: Politikai kampány a kis kórházakért

2012.06.29. 22:18 szepujvilag

Körkép - A Jobbik és az LMP is a kis kórházak megmentéséért kampányol. Pénteken Szombathelyen és Körmenden is sajtótájékoztatót tartottak országgyűlési és városi képviselők.

2012. június. 29. péntek | Szerző: Simon Erzsébet

A körmendi Jobbik-irodában tartott sajtótájékoztató elején Takó Péter, a körmendi Jobbik alelnöke beszámolt a körmendi kórház érdekében indított aláírásgyűjtésről. Elmondta, hogy a visszajelzések nagyon pozitívak voltak, sokan csatlakoztak a kezdeményezéshez, ennek köszönhetően egy hét alatt több mint négyezer aláírás gyűlt össze, de sok helyről még nem érkeztek vissza az ívek. Utalt arra, hogy Bebes István polgármester nem állt ki elég határozottan a város kórháza érdekében az Országgűlésben, e témában egyetlen felszólalása sem volt. Auer Miklós körmendi jobbikos önkormányzati képviselő ismertette a csütörtöki képviselő-testületi ülésen történteket, miszerint a kórház érdekében általa elmondott interpellációra nem kapott érdemi választ a polgármestertől. Bana Tibor országgyűlési képviselő, a Jobbik körmendi születésű Vas megyei elnöke hozzátette, hogy közvetlenül július elseje előtt is sok a bizonytalanság a kórház jövőjét illetően, a szülészet és az aktív belgyógyászat megszűnése viszont véglegesnek tűnik. Az aláírás-gyűjtési tapasztalatok alapján úgy döntöttek, hogy július 6-áig gyűjtik a szignókat, remélve, hogy az illetékesek meghallják a nép hangját, és felülbírálják az elképzeléseiket.

Szilágyi László, az LMP országgyűlési képviselője, a parlament egészségügyi bizottságának tagja a megyei kórház előtt és Körmenden is bírálta a kormányzatot, amiért a kórházak átszervezését nem előzte meg az alapellátás és a járóbeteg-ellátás fejlesztése. Országjáró körútja során azt tapasztalta, hogy a helyiek mindenütt ragaszkodnak a kórházukhoz. Úgy véli, az egynapos ellátással csak hitegetik a polgárokat, mivel ennek nincsenek meg a feltételei.

A cikk eredeti forrása: http://www.vasnepe.hu/hirek/20120629_kampany_a_korhazakert


Szólj hozzá!

Címkék: kórház szombathely egészségügy körmend lmp szilágyi lászló

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr244620013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása