HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Westindex.hu: Az LMP Szombathelyen környékezné meg Schmitt Pált

2012.03.07. 17:37 szepujvilag

Schmitt Pált is becserkészné Horváth Zoltán, az LMP képviselője, mivel a párt népszavazást kezdeményez négy témában. Az akcióról Jávor Benedek, az LMP frakcióvezetőjével tartottak sajtótájékoztatót.

Forgatták a fejüket rendesen a Fő téri járókelők, az LMP ugyanis választási kampányt idézve standokkal állt ki a nyilvánosság elé, ma ugyanis Szombathelyen is elkezdődött a népszavazási kampány. Összesen kétszázezer aláírásra van szükség ahhoz, hogy a kérdéseket fel is tehessék a lakosságnak.

Jávor Benedek, az LMP frakcióvezetője ismertette azt négy kérdést, melyre válaszolhatnak az állampolgárok, akkor, ha április 2-ig összegyűlik kétszázezer aláírás.

Az első kérdés a tankötelezettségről szól, az LMP célja, hogy a gyerekek tizennyolc éves koruk előtt ne kerülhessenek ki az iskolából! Jábor Benedek szerint szakma és érettségi nélkül a fiatalok munkanélkülivé válnak és a társadalom eltartottjai lesznek.

Komoly kérdés a próbaidő is, hiszen a Fidesz által bevezetett új Munka törvénykönyve szerint a próbaidő akár hat hónap is lehet. Az LMP szerint három hónap alatt bőven kiderül, hogy egy alkalmazott el tudja-e végezni a munkáját, Jávor Benedek pedig úgy látja, nem szabad fenntartani a létbizonytalanságot.

Szintén populista téma, a munkanélküli segély kérdése, hiszen a Fidesz három hónapra csökkentette az álláskeresési járadékot. Jávor emlékeztet, pont a Fidesznek köszönhető, hogy ma egy munkanélküli átlagosan 18 hónap alatt talál munkahelyet. Az LMP javaslata, hogy a munkájukat elvesztetett emberek 9 hónapig kaphassanak álláskeresési támogatást!

Szó esne a szabadságolásokról is, miel az új Munkatörvénykönyv szerint a munkavállalóknak még az eddiginél is kisebb beleszólása van abba, hogy mikor mehet el szabadságra. "A munkavállalónak döntő szava legyen abban, hogy mikor megy szabadságra!" -ösztönöz az LMP.

Jávor Benedek elmondta, hogy országos kampány zajlik, az aktivisták az utcán gyűjtik az aláírásokat, lapunk kérdésére határozottan kijelentette a frakcióvezető, hogy nem számíthatunk arra, hogy bekopogtassanak a lakásainkba.

Horváth Zoltán szerint négyezer  Vas megyei aláírás esetén már elégedetett lenne, a következő napokban délután kettőtől több hétig kint lesznek az utcákon.

A sajtótájékoztató alatt folyamatos volt az érdeklődés.

Populizmus

Szerintem sikerülni fog az LMP-nek. Ha megkérdeznék tőlem, hogy szeretnék-e ingyen fagyit, naná, hogy igent mondanék. Ha pisztácia fagyit ajánlanának, akkor lehet nem kéne, de ezt már ugye nem kérdezi senki. A Fidesznek is sikerült anno. Legalább az adatbázisban gyűlnek a nevek...

 

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely népszavazás lmp jávor benedek westindex

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr124295855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása