HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Nyugat.hu cikke a rendkívüli Vas Megyei közgyűlésről (az LMP véleményével)

2012.02.29. 18:56 szepujvilag

 

Ledőlt az utolsó vasi bástya is – Megszűnt a sportigazgatóság

 

A megyei közgyűlés rendkívüli ülésen mondta ki a kezében maradt egyetlen intézmény halálos ítéletét. A döntés 9 főt érint, az LMP szerint a Fidesz végleg kivégezte a megyei önkormányzatot.

 

Az elmúlt hónapokban rengeteg írásunkban foglalkoztunk már a megyei vagyonátadással. A vasi önkormányzat és az állam között létrejött, számtalan intézményre vonatkozó megállapodás nem érintette a Mesebolt Bábszínházat, a Savaria Szimfonikus Zenekartés a sportigazgatóságot. Előbbi kettőt a megye már korábban átpasszolta Szombathelynek, így a két intézmény finanszírozásának lehetőségein most a város vezetése törheti a fejét. A sportigazgatóság viszont megyei kézben marad(t), ezt Kovács Ferenc elnök korábban a nyugat.hu-nak is megerősítette. Az ország utolsó sportigazgatóságát most mégis megszüntetik, pusztán fiskális okokból. (Erről a megyeháza előtt tartott sajtótájékoztatón az LMP is elmondta véleményét, lásd keretes írásunk.)

(...)

LMP: A fideszes vezetés végleg kivégezte a megyei önkormányzatot!

A Lehet Más a Politika (LMP) a rendkívüli ülést megelőzően sajtótájékoztatón mondta el a véleményét a közgyűlés döntéséről. A megyeháza előtt Östör Dávid, a párt megyei sajtófelelőse, választmányi tagja hangsúlyozta: a Mesebolt Bábszínház és a Savaria Szimfonikus Zenekar átadása után a megyei önkormányzat megszünteti az egyetlen megmaradt intézményt, vagyis a vasi sportigazgatóságot. Östör szerint a helyzet különösen tragikus annak ismeretében, hogy a megyei önkormányzat 2012-től már pusztán albérlő a megyeházán.

A fiatal politikus érdekesnek nevezte, hogy korábban Kovács Ferenc is azzal érvelt, bár megszűnik a megye intézményfenntartó szerepe, többletfeladatokhoz is jutnak: egyebek mellett a sport területén. Tudvalevő: a Fidesz országos és helyi kommunikációja szerint a sport a kormány egyik stratégiai ágazata, a sportigazgatóságok minden megyében megszűntek. Östör végül kérdéseket sorolt: ki végzi a sport megyei koordinációját? Kihez lehet fordulni szakmai kérdésekben? Ki végzi a kistelepülések sportéletének szervezését? Mi lesz azon sportrendezvények sorsa, melyeket eddig a sportigazgatóság égisze alatt rendeztek meg? A sportági szövetségek kapnak-e bármilyen támogatást a megyétől? Végül hozzátette: csak gratulálni lehet ahhoz, hogy a fideszes vezetők végleg kivégzik a megyei önkormányzatot.

 

A teljes cikk megtekinthető itt: http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/megszunik_a_vas_megyei_sportigazgatosag

 

Szólj hozzá!

Címkék: sport közgyűlés vas megye lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr644226486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása