HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Kultúra kontra koncepció - Az Alon.hu a szombathelyi Kulturális és Sport Bizottság üléséről

2012.02.14. 10:23 szepujvilag

„Az Agora jelenlegi funkciójában megszűnik, a Művelődési és Sportház tevékenységéből marad a sport, a bábszínház költözik, de az idén ebből egyetlen fillér megtakarítás nem lesz. A kulturális bizottság tárgyalta a kulturális koncepciót. Nem tudunk nem kommentálni.

(...) Horváth Zoltán LMP-s képviselő azt nehezményezte, hogy megszűnnek a klasszikus kulturális tevékenység színterei. Ezt Lazáry nem értette, Horváth meg nem magyarázta meg, mit is ért ezalatt.

Horváth hiányolta a két általános művelődési központot (Nyitra utcai és Oladi ÁMK), mint megtudtuk, ez később be kerül majd a koncepcióba, ugyancsak foglalkoznak majd a karnevál alapítvány fenntartásában működő Történelmi Témaparkkal és az Aréna utca 8-cal. (…)”

Alon kommentárból:

Az sem látszik – Horváth Zoltán felvetése nyomán – hogy hol lesz a jövőben egy író-olvasó találkozó, egy kamarakiállítás, vagy koncert, lesz-e egyáltalán, és ki szervezi azt meg. A 13 oldalas tanulmány közel felét a jelenlegi helyzet és a jogszabályi háttér ismertetése teszi ki. A maradékot olvasván meg úgy tűnik, hogy a koncepció készítői mintha nem is ebben a városban élnének, például: „Az elmúlt években a megyei és városi önkormányzat közösen szervezte évadnyitó bálját, ezt 2013-tól az AGORÁ-nak kellene felvállalnia.” Nos, az elmúlt két évet megelőző időszakban is az Agora szervezte a város bált.

Teljes cikk: http://www.alon.hu/szombathelyi-kulturalis-bizottsag-rendkivuli-ulese-kultura-kontra-koncepcio

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra szombathely agora lmp alon.hu horváth zoltán

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr534103957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása