HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Megyei költségvetési koncepció: még a cím sem stimmel

2011.12.28. 16:30 szepujvilag

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A december 27-én rendkívüli ülést tartó Vas Megyei Közgyűlés tárgyalta a jövő évi költségvetési koncepciót. A két oldalas, semmitmondó előterjesztésben még a cím is rossz.

Miután a rendkívüli közgyűlésen a Fideszesekből álló Polgári Együttműködés Frakció megszavazta a szinte teljes intézményrendszerének államosítását, a megyei önkormányzat jövő évi költségvetési koncepciójáról is döntöttek.

Az előterjesztés szerint 2012-ben a megyék már nem részesednek illetékbevételekből, így az önkormányzat működésének feltételeit csak az állami támogatás képezi (215 millió forint), illetve a lakástámogatási alap terhére nyújtott kamatmentes kölcsön részletbefizetései (4 millió forint). A várható bevétel kb. 20-25 millió forinttal marad el a megyei közgyűlés és a hivatal fenntartásából adódó személyi és dologi kiadások költségeitől. Ebből látszik, hogy még a hivatal működése sem biztosított. A költségeket tovább növeli az a három intézmény (Savaria Szimfonikus Zenekar, Mesebolt Bábszínház, Sportigazgatóság), amely a megyénél maradhat.

Ha azonban az elfogadott határozat szerint a Bábszínházat és a Szimfonikus Zenekart a megye átadja Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatának, akkor a megyei önkormányzat végleg kiüresedik. A jövő évi költségvetési koncepcióból egy vegetáló, funkció nélküli megyei rendszer körvonalai rajzolódnak ki. A két oldalas dokumentum komolyságát egyébként jól mutatja, hogy a címében 2012 helyett még mindig az idei év szerepel.

Szombathely, 2011. december 27.

LMP Vas Megyei Szervezete

***

Megjelenések:

Alon.hu: http://www.alon.hu/vas-megyei-kozgyules-minden-intezmenye-allami-tulajdonba-kerul

Nyugat.hu: http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/vas_megye_vagyon_lmp_kozlemeny

Westindex.hu: http://www.westindex.hu/kozelet/megyei-koltsegvetesi-koncepcio-meg-a-cim-sem-stimmel

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: közlemény költségvetés vas megye nyugat.hu lmp alon.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr473502243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása