HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Sajtóbeszámolók a 2011. novemberi szombathelyi közgyűlés LMP-s megszólalásairól

2011.11.25. 09:56 szepujvilag

2011. november 24-én ülésezett Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése. Az ülésen a Lehet Más a Politika városi képviselője, Horváth Zoltán több alkalommal felszólalt.

A szombathelyi internetes újságok élőben tudósítottak az ülésről és beszámoltak az LMP-s hozzászólásokról is: 

Nyugat.hu:

„Horváth Zoltán (LMP) azt kéri, hogy legyenek digitális fogadóóráik a képviselőknek. Aztán Czeglédyt kritizálja, csodálkozik, hogy egy MSZP-s arra bíztatja a Fideszt, hogy fogadja el a választási törvényt. Az ugyanis aránytalan, a nagy pártoknak kedvez, és háttérbe szorítja a kisebb pártokat. A Fidesz-frakció jót mulat a dolgon.

Czeglédy csodálkozik, hogy egy LMP-s „cseszi le”. De ő csak a törvény mellékletét emlegette, mert korábban arról volt szó, hogy Szombathelyt háromfelé darabolják.

(…) A polgármesteri hivatal és a közterület-felügyelet teljesítmény-követelményeiről tárgyalnak. Horváth Zoltán megemlíti, hogy ő zöld képviselő. Ezzel újfent kacajt csal a képviselők arcára.

Az LMP-s képviselő az illegális hulladéklerakók felszámolásáról kérdez. Azt mondja, a közterületeseknek a belváros rendben tartása gondot okoz, hogy lehet ügyelni a külvárosi részekre. Majd felhívja a figyelmet, hogy médiák helyett médiumokat kéne írni az előterjesztésben.

Média, médiák, médium, médiumok. Ebbe a csapdába újabban gyakran beleesnek az anyagok megfogalmazói.

A zöld képviselő választ nem kap. A napirendet megszavazzák.

(…) Lazáry arról beszél, hogy Szombathely minden olyan egyesületben (például Megyei Jogú Városok Szövetsége, Magyar Fürdővárosok Szövetsége) tag marad, ahol eddig is az volt.

Horváth Zoltán szerint sok képviselő azt sem tudja, hogy a város milyen egyesületekben rendelkezik tagsággal. Azt javasolja, az a képviselő, aki a várost képviseli az adott szövetségben, rendszeresen számoljon a ténykedéséről.

A Fidesz ezt nem erőltetné, Horváth viszont igen. Nem olyan megerőltető feladat, állítja az LMP-s városatya. Ettől függetlenül leszavazzák. Az érintettek nem akarnak sokat melózni, így nem évente, hanem ciklusonként kell elkészíteniük egy darab beszámolót.

(…) Hirtelen el is felejtettük, hogy miről volt szó utoljára. Kutatunk a papírjaink között, és rájövünk, hogy a közgyűlés 2012-es munkatervéről.

Czeglédy például azt mondja, jó a munkaterv. Horváth Zoltán pedig arra figyelmeztet, 2012 az idősek éve lesz, ezért javasolja, hogy márciusban tárgyaljanak a város idősekkel kapcsolatos koncepcióját.

A zöld képviselő másik ötlete, hogy tervezzék meg Szombathely klímastratégiáját is. Ezen Gyebrovszki nagyot nevet.

Miután a szocialista képviselő kimosolyogta magát, arról beszél, hogy a városfejlesztési kft. ügyét is rendezni kéne. Ráadásul úgy tudja, hogy a cégvezetőnek vannak elképzelései a probléma megoldására.

Ágh Péter azt kéri, Horváth Zoltán adjon egy-két támpontot a klímastratégia összeállításához. Szerinte ugyanis ezzel magasabban jegyzett országok foglalkoznak.

Horváth persze reagál, mert úgy véli, igenis tárgyalni kellene a klímastratégiáról. Ágh újra kijelenti, hogy a Fidesznek is fontos a környezetvédelem, és a klímaügy. Horváth szerint ezt az előző felszólalás hangsúlyából nem így lehetett érezni.

Kialakulóban egy új párharc: Horváth Zoltán és Ágh Péter rendesen egymásra talált. Az LMP-s politikus most azt mondta, sajnálja, hogy Ágh nem ér rá figyelni internetezés közben.

Puskás aztán lezárja eme remek vitát. Némi tanácstalanság után szavazni is fognak.

Némi kiigazítással a képviselők végül ellenszavazat nélkül fogadták el a munkatervet.”

Teljes cikk:

http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/kozgyules_szombathely_2011_november_percrol_percrehttp://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/kozgyules_szombathely_2011_november_delutan

Alon.hu:

Horváth Zoltán (LMP) felvetette, tarthatnának-e digitális fogadóórákat a képviselők? Utóbbit a polgármester jó ötletnek tartja.” 

Teljes cikk: http://www.alon.hu/szombathelyi-kozgyules-2011-november-delelott

Westindex.hu:

„Horváth Zoltán szakmázik, arra kíváncsi mi zajlott le a polgármester és a szlovén delegáció találkozásán. Aztán felvet egy pályázatot, mely az áldozatvállalást előzné meg, és a rendőrség kéri hozzá a város támogatását. Horváth felveti, hogy ezt a pályázatot korábban a Pálos Károly Családsegítővel is beadták, és így kérdést vet fel, hogyan befolyásolja a két pályázat egymást.

Az LMP képviselője azt veti fel, hogy a képviselők digitális fogadóórát is tarthatnának. Ő például nagyon szívesen tartana digitális fogadóórát. Aztán Czeglédy Csabának szól oda, szerinte ő csak ne örüljön a Fidesz választójogi törvényének, mikor az nem kedvez a kis pártoknak. Czeglédy mosolyogva nyomogatja az ügyrendi gombot, a fideszesek meg beszólnak: "meg kell nyerni a körzetet Zoli."

Czeglédy Csaba személyes megtámadtatás okán szólal fel. "Nem gondoltam volna, hogy az lmp-s képviselőtársam fog lecseszni, nekem csak a választókörzetek felosztása tetszik." -mondja Czeglédy

(…)Balassa Péter túl licitálja Horváth Zoltánt. Szerinte sokan nem tudnak elmenni a fogadóórákra, és nincs is internet hozzáférésük, így személyesen kellene felkeresni a választópolgárokat.

(…)Elérkeztünk a legfontosabb napirendi ponthoz, a SZOVA-nál tartunk. (…) Azt pedig Horváth Zoltán kéri, hogy beszéljenek a SZOVA szponzorációs kötelezettségeiről. "Mi történik akkor, ha a szezon felénél derül ki, hogy nincs támogatás."-tette fel a kérdést a képviselő.

(…)Elérkeztünk a legfontosabb napirendi ponthoz, a SZOVA-nál tartunk. (…)Horváth Zoltán ellentmondást vélt felfedezni a közgyűlési anyagban. Horváth szintén felteszi azt a kérdést, amit mi is egy korábbi cikkünkben, miszerint mi lesz a Kolozsvár utcai hajléktalan otthon lakóival.

"Az idősellátás racionalizálását megkezdtük, és szeretnénk a továbbiakban is megoldani az elhelyezésüket." -mondta Szakály. Azt is hozzátette, hogy a hajléktalanok foglalkoztatása igencsak jól működik, mióta nem kell elhagyniuk a szállót, becsületesen dolgoznak. A Kolozsvár utcában most a beteg hajléktalanok laknak, ők maradnak is, sőt, tervezik az otthon felújítását, fejlesztését.

(…)Véget ért mára a közgyűlés, mely tényleg a legunalmasabb volt. Horváth Zoltán viszont nyakkendőt kötött, amit csak most vettünk észre, de történelmi pillanat. Mi köszönjük figyelmüket mára, szép estét kívánunk.

Teljes cikk: http://www.westindex.hu/kozelet/9-05-fegyelmit-kaphat-a-bercsenyi-iskola-igazgatoja

Frisss.hu:

„Egyre nagyobb a nyüzsgés a Városházán. Már két képviselő is helyet foglalt a nagyteremben: Németh Kálmán (MSZP-SZTKE) és Horváth Zoltán (LMP)

(…)Milyen lehetőség van a Vas megyében elszármazott szórványmagyarság támogatására - kérdezi Horváth Zoltán (LMP) Legyen digitális fogadóóra a szombathely.hu városi portálon - javasolja a zöld párt képviselője. Horváth Zoltán azt sem hagyhatta ki, hogy korábban Czeglédy Csaba pozitívan nyilatkozott a választójogi törvényről. Most Cszeglédy megjegyzi, hogy ő csak Vas megye "felosztásáról" nyilatkozott optimistán. Puskás Tivadar megállapítja, hogy az ellenzéken belüli törésvonalak kialakultak. Marton Zsolt, alpolgármester szerint sohasem tervezték, hogy három részre osszák Szombathelyt, erről csak a sajtóban voltak találgatások. Az online fogadóóra ötlete sokaknak tetszik, most éppen Balassa Péter (Jobbik) szólt Horváth Zoltán ötlete mellett, bár megjegyzi, hogy azok, akik igazán rászorultak, lehet, hogy nem rendelkeznek internet hozzáféréssel, ez pedig megakadályozza őket abban, hogy kérdéseiket feltegyék.

(…)A Vasi Volán menetdíjainak emelésére vonatkozó javaslatot tárgyalja a közgyűlés. Mivel a menetrendi változás előkészítése komoly szakmai előkészítést igényel, ezért Lakézy Gábor, a Városfejlesztési Osztály vezetője azt kéri, hogy a képviselők mérlegeljék a menetrend módosítására vonatkozó javaslatot. (…)Horváth Zoltán (LMP) azt javasolja, hogy egy bizonyos állampolgári kezdeményezést, amelyet több képviselő is megkapott – többször tárgyalja meg a közgyűlés, mert megfontolásra méltónak találja.

Teljes cikk: http://www.frisss.hu/hirek/kozgyules111123

Vas Népe:

Az LMP-s Horváth Zoltán arról beszélt, hogy a képviselőknek digitális fogadóórákat is kellene tartani

Teljes cikk: http://www.vasnepe.hu/cimlapon/20111124_novemberi_kozgyules_szombathely

Szólj hozzá!

Címkék: zöld szombathely közgyűlés vas népe nyugat.hu lmp alon.hu horváth zoltán westindex frisss.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr593410315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása