HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Sajtóbeszámolók a szombathelyi kulturális és a gazdasági bizottságok összevont üléséről

2011.11.09. 10:35 szepujvilag

Tegnap ellenzéki kezdeményezésre ült össze Szombathely Megyei Jogú Város Kulturális és Sport Bizottsága, valamint a Pénzügyi, Gazdasági és Jogi Bizottság. 

Az ülésen Horváth Zoltán városi képviselő az LMP véleményét ismertette.

A helyi sajtó is beszámolt az ott elhangzottakról:

 

Nyugat.hu:

"Két bizottság is azt javasolja a szombathelyi közgyűlésnek, hogy ne tárgyalják a szocialisták és az LMP javaslatát, amely arról szólna, mit és miért kapna az állam Vas megye vagyonából.

(...) Ami szombathelyi érték, az maradjon szombathelyi – mondta Németh Kálmán. Horváth Zoltán, LMP-s képviselő hozzátette: úgy látja, az állam ki akarja iktatni az önkormányzatokat, ezzel elősegítve a magánosítást."

A teljes cikk ITT olvasható

 

Alon.hu:

"Kedden délután a szombathelyi városházán együttes ülést tartott a gazdasági és a kulturális bizottság, hogy a képviselők a korábban feldobott témák körül keringjenek. Úgy néz ki, csütörtökön nem lesz semmiféle rendkívüli közgyűlés.

Aki figyelemmel követte az előzményeket, nyilván tudja, aki nem követte, az valószínűleg nem ennek kapcsán fog bekapcsolódni a szombathelyi politika rejtelmeibe, de mégis úgy van rendjén, hogy elmondjuk az előzményeket.

Októberben rendkívüli közgyűlést kezdeményezett az MSZP és az LMP, mondván, a képviselők beszéljék át a megye átszervezése körüli fejleményeket, különös tekintettel a közös intézményekre és vagyontárgyakra.

Az átszervezések kapcsán Horváth Zoltán (LMP) egyrészt féltette az önkormányzatiság intézményét, másrészt felvetette: az állam valószínűleg be akar majd zárni intézményeket, átszervezni a vagyontárgyakat, ha nem ezt akarná nem sok értelme lenne mindennek."

A teljes cikk ITT olvasható

 

Westindex.hu:

"15:35 "Az állam jóval gyorsabban tud megszüntetni egy-egy intézményt"

"Az LMP nagyon fontosnak tartja az önkormányzatiságot." ismertette Horváth Zoltán az LMP álláspontját. Kiemelte, hogy sok olyan intézmény van Szombathelyen, melyek virtuálisan működnek itt, de értéket képviselnek. "Ezeket nemcsak fizikálisan kell itt tartani, hanem a képviselőtestület hatáskörébe kell vonni"

A teljes cikk ITT olvasható

 

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra szombathely bizottság lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr963365402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása