HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Sajtóbeszámolók a szombathelyi közgyűlésről

2011.10.27. 15:12 szepujvilag

Tegnap tartotta rendkívüli és rendes közgyűlését is Szombathely Megyei Jogú Város. A közgyűléseken részt vettek a helyi sajtó képviselői is, akik beszámoltak az LMP hozzászólásairól is:

Westindex.hu:

http://www.westindex.hu/kozelet/9-08-nyolc-perc-utan-berekesztettek-a-rendkivuli-kozgyulest-kozgyules-online

(…) Horváth Zoltán, az LMP képviselője is értetlenül áll a történtek előtt. Ő azt mondja, a tegnapi napon volt egy frakciók közötti megbeszélés, és fel sem merült, hogy "megpuccsolja" a városvezetés a napirendi pontok tárgyalását. "Ehhez képest számomra értelmezhetetlen ami történt. A lerakott előterjesztés mellé írtak egy határozati javaslatot, amiben azt olvashatjuk, hogy egyetértenek a javaslatokkal, annyi különbséggel, hogy nem kívánják most elfogadni, hanem tárgyalni akarnak még a megyével. Pedig fontos lett volna, hogy most tárgyaljunk, hiszen november végi közgyűlésen csak pár nap marad hátra."-nyilatkozta Horváth. Ő úgy tudja, hogy a város mindenképp szeretne megyei tulajdonban lévő intézményeket átvenni.

Az LMP újra kezdeményezni fogja a rendkívüli ülés összehívását.

(…) Horváth Zoltán az iráni nagykövet látogatásával kapcsolatban érdeklődik. "Tudjuk, hogy Iránban nagyon szabad a kultúra, az emberi jogok, érdeklődnék, hogy ezek a kérdések szóba kerültek-e ezek a kérdések a találkozón." A képviselő továbbá két Vas megyei folyóirat sorsa felől is érdeklődik.

A polgármester elmondja, hogy az iráni nagykövet egy éve tevékenykedik a városban, tág látókörrel rendelkezik. "Ismerkedés és kapcsolatfelvétel zajlott." -érkezett a válasz.

(…) Javaslat az ELTE Gothard Asztrofizikai Obszervatórium és Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata közötti együttműködési megállapodás megkötésére -ez a következő napirendi pont címe. Horváth Zoltán emlékeztet, egyszer már felvették napirendre ezt a témát, de akkor az iskolabezárások miatt levették napirendről a témát. "A gyászév még nem telt le. Miért támogatjuk az ELTE-t évi tíz millió forinttal?" -tette fel a kérdést a képviselő.

(…) Ingatlanhasználati engedélyt hosszabbítanának a Szentkirályi Iskolában, ennek kapcsán tette fel a kérdést Horváth Zoltán, miszerint mindegyik párt megígérte, hogy újra kinyitják a Szentkirályi Iskolát. Marton Zsolt szerint egy biztos, az LMP részéről ilyen előterjesztés még nem érkezett. "Amikor Hoffmann Rózsa Szombathelyen járt, arról beszélt, hogy azon lesz a kormányzat, hogy megpróbálják az alsó tagozatok újraindítását. "De jó, hogy megjöttél Jóska" -így kommentálta Marton Zsolt Sági József felszólalását, miután Sági keményen beszólogatott mindenkinek. Kezdte Horváth Zoltánnal, aki szerinte demagóg módon közelíti meg a témákat, majd megkapta Czeglédy is, akinek a pártja elvette Szentkirálytól a pénzt, és a "sportcsarnokba nyomatta be."

Nyugat.hu:

http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/kozgyules_szombathely_2011_oktober

(…) Meglepetés, a Fidesz-frakció nem szavazza meg a rendkívüli közgyűlés napirendjét, a polgármester közli, tíz órakor a normál üléssel folytatják. Czeglédy Csaba (MSZP) azt mondja, ez tisztességtelen, rendesen fel van háborodva.

Üresek a fideszes székek, a jobbos képviselők távoztak. Az indulatok már lecsillapodtak, a szocik halkan beszélgetnek, a másik két ellenzéki képviselő, Horváth Zoltán (LMP) és Balassa Péter (Jobbik) némán sétálgat. 

(…) Most éppen a város és az ELTE Gothard Aztrofizikai Obszervatórium együttműködése a téma. Horváth Zoltán szerint még nem telt le a gyászév, ugyanis ezt a pontot éppen azon májusi ülésen nem merte megtárgyalni a közgyűlés, amelyen iskolabezárásokról döntöttek. Akkor emlékeink szerint egy 40 milliós támogatásról volt szó. Most december 31-ig ötmilliós, 2012 és 2015 között pedig évi 10 milliós támogatást javasolnak. Horváth mellett Balassa sem érti, hogy a hátralévő nagyjából két hónapra miért kapnak 5 milliót. (…)Horváth Zoltán és Balassa módosító javaslattal is előállt. Mindhiába. 

(…) A Szentkirályi Általános Iskola a téma. Horváth Zoltán kérdezi, mi lesz azzal a közös ígérettel, hogy ismét megnyitják a tanintézményt. Marton Zsolt alpolgármester azt mondja, az LMP-nek az elmúlt egy évben egyetlen erre vonatkozó javaslata sem volt. Marton jelenleg egy bölcsőde indítására lát esélyt. (…)Sági József is szót kap. Úgy látja - miközben tiszteli buzgóságát -, hogy Horváth Zoltán a demagógia határán mozog. 

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely közgyűlés nyugat.hu lmp horváth zoltán

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr53334073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása