HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

A Nyugat.hu írása az LMP szombathelyi közgyűlés utáni sajtótájékoztatójáról

2011.09.30. 14:22 szepujvilag

"A tegnapi maratoni, a szokásos acsarkodásokkal tarkított közgyűlést követően a pártok úgy gondolták, van még mit megosztani a sajtóval, rajtuk keresztül pedig a közvélemény azon tagjaival, akik még nem kaptak csömört ettől a műfajtól. Így aztán mai sajtótájékoztató portyánkat a Városháza előtti téren az LMP-s Horváth Zoltánnal kezdtük.

A közismerten zöldszínű párt képviselője szerint számukra talán a legfontosabb a Falco Zrt. ügye volt. A lényeg: a gyár kérte, hogy a Pick lakótelepet és környékét gazdasági övezetté nyilvánítását, továbbá az érintett területen növelnék az esténként a megengedettnél amúgy is magasabb zajszintkibocsátást is. A közgyűlés végül elutasította a Falco kérelmét. Horváth nem szeretné, ha a cég ezért elmenne a városból, de a lakók egészségét fontosabbnak tartja, így további környezetvédelmi beruházásokat javasol.

A képviselő a megyének átadott Képtár kapcsán pedig főként a Derkovits-gyűjtemény sorsáért aggódott. Horváth nem ért egyet azzal sem, hogy a költségvetés módosításának eredményeként kevesebb jut a környezetvédelemre, hídfenntartásra, csapadékvíz-elvezetésre, valamint közvilágításra. Utóbbira ráadásul 20 millióval akar kevesebbet költeni a Fidesz. A jegyzőválasztáson pedig Nagy Tibort támogatta, ám végül Gaál Róbert lett befutó."

A teljes cikk eléréséhez kattint IDE

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely nyugat.hu lmp horváth zoltán

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr893267703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása