HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Szombathelyi Televízió: Új alapokra helyezné az önkormányzatiságot az LMP

2011.09.22. 16:42 szepujvilag

 Az általuk kidolgozott konpeciót ma mutatták be Szombathelyen. A párt azt szeretné elérni, hogy az emberek jobban beleszólhassanak az őket érintő kérdésekbe. Az LMP ellenzi az iskolák államosítását. Adásunkkal egyidőben lakossági fórumon ismertetik az önkormányzati koncepciót.

 

Meg kell szüntetni a kiskirályok uralmát az önkormányzatokban - mondta Szilágyi Péter, a LMP országgyűlési képviselője Szombathelyen, amikor a párt önkormányzati koncepcióját ismertette. Azt szeretnék elérni, hogy a helyiek nagyobb beleszólást kapjanak saját lakókörnyezetük és életkörülményeik alakításába. A képviselő szerint az LMP új koncepciója kiutat mutat abból a nehéz helyeztből, amelybe az önkormányzatok az elmúlt 20 évben kerültek. 

Dr. Szilágyi Péter, országgyűlési képviselő - LMP
A Fidesz válasza nem megfelelő ezekre a problémákra. A Fifdesz úgy gondolja, hogy mindent központosítani kell. Az önkormányzatiság a végét fogja járni, ha a Fidesz terve megvalósul. Ezért mi úgy gondoljuk, hogy meg kell erősíteni a helyi kisközösségeket. 

A képviselő szerint a civil szervezeteknek is nagyobb beleszólást kell kapniuk a döntések meghozatalába. Az LMP szerint bizonyos kérdésekben kötelező népszavazásokat kellene tartani a településeken. Például közszolgáltatások illetve törzsvagyon kiszervezésekor, vagy minden olyan beruházás esetén amely az éves költségvetés bizonyos százalékát meghaladja.

2011. szeptember 21.

 

A video eléréséhez kattint IDE

 

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely önkormányzat lmp szilágyi péter

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr293246355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása