HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Beszámoló a Kulturális és Sport Bizottság 2011. július 28-ai rendkívüli üléséről

2011.07.29. 11:47 szepujvilag

Szombathely Kulturális és Sport Bizottsága július 28-án egy fő napirendi pontot tárgyalt, valamint egyebek címmel apróbb beadványokat.

Az első napirendi pont az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ AGORA–Művelődési és Sportház telephelyén lévő vendéglátóhelyek bérlésére szóló pályázat kiírásának elfogadásáról szólt. Az AGORA–Művelődési és Sportház vendéglátóhelyeinek egy éves bérleti joga hamarosan le fog járni. A Kulturális és Sport Bizottságnak első körben a pályázati kiírás szövegét kellett elfogadnia, majd szeptemberben a bizottság rendes ülésen tárgyalja a beérkezett pályázatokat. A pályázati kiírás szövegét a bizottság két apró technikai módosítással elfogadta.

Az egyebek pontnál a bizottság tárgyalta Molnár Miklós alpolgármester kérését az egyéni képviselői körzetéhez tartozó Donászy Magda Óvoda avatóünnepsége alkalmából kihelyezendő emléktáblára vonatkozóan, mely a névadó költőnőnek állít emléket. A bizottság úgy határozott, hogy az emléktábla költségeinek harmadát adja a kulturális és civil alapból. A fennmaradó összeg előteremtését a kérelmet beadó alpolgármester vállalta.

Szintén az egyebek között került a bizottság elé az a levél, melyet a városi televízió igazgatója írt a város polgármesterének. A levélben a cég igazgatója leírja, hogy a tv technikai eszközparkja egyre inkább romlik, a közelmúltban az egyik kamera ment tönkre és egy másik is folyamatos műszaki hibával küszködik. A kamerák hiánya, illetve bizonytalansága az adások megtartását veszélyeztetik, így kamerabérlésre kényszerülnek. A cég igazgatója kéri a polgármestert, hogy két 2 millió forint értékű kamerának a beszerzését segítse elő az önkormányzat. A bizottság azt a döntést hozta, hogy figyelembe véve a televízió kérését a polgármester (akinek lehetősége van a költségvetés módosítására) támogassa a kérelmet azzal, hogy a cég írjon egy listát a jelenleg rendelkezésükre álló eszközökről, illetve arról, hogy a nem használt eszközöket (ha vannak) miként lehetne értékesíteni.  

Egy másik kérelem is érkezett a bizottsághoz, mely egy Rumi Rajki István emlékmúzeum létrehozására irányulna. A kérelmet a bizottság szeptemberben újratárgyalja, mert a rendelkezésre álló információ és idő kevés ahhoz, hogy az ügyben döntés szülessen.

 

Szombathely, 2011. július 29.

Horváth Zoltán

a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője

Szombathely Megyei Jogú Város

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra beszámoló szombathely lmp horváth zoltán

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr103109326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása