HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Az LMP lezárta a szombathelyi városvezetést társadalomismeret tantárgyból

2011.06.29. 12:47 szepujvilag

Horváth Zoltán, az LMP szombathelyi önkormányzati képviselője múlt héten, az iskolai tanév végén lezárta a szombathelyi városvezetést és a Fidesz-KDNP frakciót társadalomismeret tantárgyból.

Mint mondta márciustól aktív lett a helyi társadalom, polgári kezdeményezések sora indult el. Facebook csoportok alakultak, aláírásgyűjétsek, békés demonstrációk zajlottak elsősorban a Szent-Györgyi Albert Középiskola bezárása és a három műszaki iskola összevonása ellen, de erősen hallatta a hangját a kámoni iskola közössége is, akik egységesen álltak ki a regnáló igazgató vezetői kinevezésének meghosszabításáért. Az iskolai megmozdulásokon túl megalakult a Valódi demokráciát Szombathely en elnevezési Facebook csoport, az országos tűntetésekkel párhuzamosan a megyeszékhelyen is demonstráltak a szakszervezetek, valamint a helyi állatvédők is aláírásgyűjtésbe kezdtek, valamint utcai demonstrációt szervezetek (ők azért, mert a városvezetés berekesztette a velük való egyeztetéseket).

A helyi társadalmi kezdeményezések süket fülekre találnak: az iskola bezárások és átalakítások az érintettek véleményének figyelembevétele nélkül megtörténtek, csakúgy, mint a kámoni általános iskolában az igazgatzóváltás. Az állatvédőkkel azóta sincs egyeztetés.

A fentiek miatt a városvezetlést az LMP társadalomismeret tantárgyból elégtelenre osztályozta, és pótvizsgára küldte.

Horváth Zoltán hangsúlyozta, hogy azt mindenképpen el szeretnék kerülni, hogy a városvezetés évet ismételjen és még egy plusz évig maradjanak, ezért nyáron van lehetőség a javításra.

Sajtómegjelenések:

Nyugat.hu: Pótvizsgára küldené az LMP a szombathelyi városvezetést

Alon.hu: Az LMP bizonyítványt osztott a szombathelyi városvezetésnek

Szombathelyi Televízió (videóval): Társadalomismeretből elégtelen

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely iskola lmp horváth zoltán

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr503024407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása