HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

A fák védelmében

2011.01.21. 12:37 szepujvilag

"Szabálysértést követ el az, aki engedély nélkül közterületen helyezi el hirdetményét. Egyre többen próbálják így reklámozni például kiadó garázsukat, vagy keresik így elveszett állataikat. Horváth Zoltán, a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője most a városi fák érdekében emelt szót, a házi készítésű hirdetéseket ugyanis legtöbbször a fákra tűzik, szegezik, vagy éppen csavarozzák.

Elveszett házi kedvencét keresi valaki ezen a plakáton a Károly Róbert utcában. A telefonszáma is szerepel a papíron. Itt, a Horváth Boldizsár körúton pedig garázsát akarja kiadni valaki a fára szegezett hirdetéssel. Egyre többen használják a város élőfáit önkényesen ingyenes hirdetőtáblának.Horváth Zoltán önkormányzati képviselő fotókat készített a természetkárosításról. Ezeket Híradónkhoz is elküldte, azt mondja azért, hogy megállítsa a terjedő folyamatot, így is védje a környezetet.

Horváth Zoltán - önkormányzati képviselő, LMP
"Most rövid időn bell két helyszínen: itt és a Váciban láttam, hogy a belvároshoz egyre közelebb is vannak ilyen közlemények, plakátok. Úgy gondolom, nem hagyhatjuk, hogy az élőfákat így rongálják."

A plakátolásnak ez a formája nem csak a fákat károsítja, hanem szabálysértés is: engedély nélküli hirdetmény-kihelyezés. Ha a közterületfelügyelők tetten érik a hirdetőt, akkor 3-20 ezer forintig terjedő helyszíni bírsággal sújthatják. Ha nem, akkor is könnyen utolérhető a tettes, hiszen a telefonszám is szerepel a papíron.

Papp Győző - vezetőhelyettes, Szombathelyi Közterület-felügyelet
"A hirdetményen lévő adatokból kollégáim intézkedést kezdeményeznek, aminek általában szabálysértési eljárás a folytatása, és a kihelyezőt követelik a kirakott hirdetmények leszedésére is. "

Így aztán az ingyenesnek hitt hirdetés több tízezer forintjába is kerülhet feladójának. Az engedély nélküli hirdetmény-kihelyezésért az önkormányzat szabja ki a bírságot."

Forrás: Szombathelyi Televízió Online

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely környezetvédelem lmp horváth zoltán

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr992602350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása