HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Illegális szeméttelepet tártak fel szombathelyi környezetvédők

2011.01.14. 09:03 szepujvilag

György István a Szombathely-Herény Kőrösi Csoma Sándor Természetjáró Környezet és Természetvédő Egyesület elnöke az alábbi levelet juttata el hozzánk:

"A Szombathely-Herény Kőrösi Csoma Sándor Természetjáró Környezet és Természetvédő Egyesület, továbbá a Magyar László Idegenforgalmi Egyesület Szombathely- környezet és természetvédelmi közös járőrözése folyamán- 2011. 01. 09-én 89-es számú főközlekedési út Bucsu felé vezető szakaszán- a herényi városrésznél (Prenor ültetvény végénél) nagy mennyiségű illegális szemétlerakást észlelt. A szemétlerakás pontos helye a 89-es főközlekedési utat keresztező mezei bekötőút jobb és baloldalán látható. (Szünöse- major felé vezető mezei út)

A jelzett helyeken veszélyes hulladék, törmelék és egyéb háztartási szemét egyaránt nagy mennyiségben fordul elő. Érdekességként említjük meg, hogy e helyen mintegy 500 példány szomszédos EU országból származó kötegelt sajtótermék is található! A felsorolt illegális szemét mennyisége és összetételére való tekintettel, kérjük az illetékeseket a szükséges intézkedések megtételére és egyesületeink utólagos tájékoztatására , a történt intézkedésekre vonatkozóan!

Több alkalommal javasoltuk a szemétlerakást tiltó figyelmeztető táblák kihelyezését, továbbá a mezei útra történő bejárás műszaki megoldással történő korlátozását, illetve szemétgyűjtő konténer kihelyezését!!! A városunkba érkezők, vagy azt elkerülők, és az élő környezet nem méltányolják az ilyen és ehhez hasonló állapotot! 

Ugyancsak sajnálattal észleltük, hogy a 87-es főközlekedési út mentén (87-89-es körforgalom irányában) 2010-ben "balesetveszélyes" voltuk miatt kitermelt fák tuskó része változatlanul állandó potenciális balesetveszélyt jelentenek a közlekedők számára. Sajnos a mellékelt felvételek tanúsága szerint a sűrűn ültetett beteg fák továbbra is az utat szegélyezik konzerválva a további balesetveszélyes állapotot.

 

Szombathely, 2011. 01. 11.

További jó együttműködésben bízva, üdvözlettel:

 

 

György István Péter

Szombathely-Herény Kőrösi Csoma Sándor

Természetjáró Környezet és Természetvédő Egyesület

Elnök

 


György Gábor István

Magyar László Idegenforgalmi Egyesület Szombathely"

 

A szombathelyi civil környezetvédők az alábbi fényképeket is mellékelték levelükhöz:

 

Idő közben a Szombathelyi Televízió is tudósított az esetről. A híradásból kiderül, hogy a hatóságok intézkednek az ügyben.

A Lehet Más a Politika Szombathelyi Szervezete nagyra értékeli a helyi civil környezetvédők tevékenységét és köszi a konkrét ügyben is figyelemfelhívásukat.

Az LMP Szombathelyi Szervezete tervezi, hogy a civilekkel összefogva akciótervet dolgozzon ki a helyi illegális szemétlerakók feltárására és megszűntetésére.

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely környezetvédelem lmp illegális szemétlerakó

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr402582704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása