HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Szombathelyi civil szervezetekkel egyeztetett az LMP

2013.01.21. 08:09 szepujvilag

Civil szervezetek vezetőivel egyeztetett a Lehet Más a Politika szombathelyi önkormányzati képviselője a januárban elfogadandó Civil koncepció kapcsán

 

A Szombathelyi Civil Kerekasztal kezdeményezésére tavaly decemberben a városi bizottságok és a közgyűlés első olvasatban tárgyalta a Civil koncepciót. A dokumentum végleges elfogadása előtt az Lehet Más a Politika egyeztetésre hívta az érintett szervezeteket.

Horváth Zoltán, az LMP szombathelyi önkormányzati képviselője elmondta, hogy pártállástól függetlenül a döntéshozóknak folyamatosan egyeztetnie kell a város különböző közösségeivel, kiemelten a civil szervezetekkel. Az LMP által hirdetett részvételi demokrácia azt is jelenti, hogy az ökopárt rendszeresen kikéri, és figyelembe veszi a különböző szervezetek javaslatait. Az LMP-s képviselő elmondta azt is, hogy a civil szervezeteknek egy nemrég elfogadott SZMSZ módosítás értelmében lehetőségük van az őket érintő témákban tárgyalási joggal rész venni a városi bizottságok és a közgyűlés ülésein. Horváth Zoltán kérte, hogy a civilek éljenek ezzel a jogukkal, hisz a döntéshozók számára is fontos, hogy minél több szakmai észrevételt kapjanak.

A megjelent egyesületi és alapítványi vezetők fontosnak tartották, hogy létrejön a Civil koncepció és az ott leírt célokkal is egyetértettek. Többen szóba hozták az önkormányzat Kulturális és Civil Alapjára beadott pályázatok elbírálásának szempontját. Felvetődött, hogy objektív szempontrendszert kellene kialakítani, illetve az is, hogy a civil gyűjtőszervezetek (a Szombathelyi Civil Kerekasztal, valamint a Vas Megye és Szombathely Megyei Jogú Város Nyugdíjas Szövetsége, Képviselete) is véleményezhessék a pályázatokat.

A megbeszélést megtisztelte jelenlétével dr. Takátsné dr. Tenki Mária civil ügyekért felelős tanácsnok is.

 

Szombathely, 2013. január 18.

LMP Szombathelyi Csoportja

***

SAJTÓMEGJELENÉSEK:

Westindex.hu: http://westindex.hu/helyben/lmp-s-egyeztetes-tenki-mariaval

Szólj hozzá!

Címkék: civil szombathely lmp civil koncepció

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr695030053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása