HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Nyugat.hu: LMP - így nem lehet kihúzni az országot a gödörből!

2012.07.10. 17:26 szepujvilag

Ezt Vágó Gábor, az LMP országgyűlési képviselője mondta Szombathelyen, aki szerint Matolcsy Györgyé volt a taszító kéz.

A főtéri kánikulában fel sem tűnt senkinek a kisebb csoportosulás a Császárkő mellett, az LMP újabban rendre itt szervezi meg az országjáró sajtótájékoztatóik szombathelyi eseményeit. Vágó röviden beszélt, a közben kiosztott szórólap címét idézte: Adó-rendszerváltást!

vágo_szhely.jpg

Évente maximum kétszer

Mert most kéthetente változnak az adózási szabályok, nem lehet előre tervezni, nem kiszámítható az adózás. És – a képviselő szerint – így nincs lehetőség arra, hogy az ország kijöjjön abból a gödörből, amibe Matolcsy taszította. A LMP egyik követelése, hogy évente maximum kétszer legyen szabad változtatni az adószabályokon, januárban és júliusban.

A legfőbb cél a munkahelyteremtés, a párt üdvözölné is Orbán Viktor legutóbb bejelentett tízpontos csomagját, ha az szilárd lábakon állna. De nem áll azokon, hiszen az állam saját magát akarja megadóztatni, ami olyan, mint amikor Münchausen a hajánál fogva akarta kihúzni magát a mocsárból.

Vágó szerint szükség van a járulékok csökkentésére, de ennek forrását a többkulcsos adó bevezetésével kell előteremteni, nem a nehéz helyzetben lévő továbbadóztatásából. A szegény szülők gyermeke sem érhet kevesebbet, mint a gazdagabb szülőké, a jelenlegi adórendszer mégis ezt sugallja. A családi adókedvezményeket csak a tehetősebb, 400-500 ezres jövedelemmel rendelkező családok vehetik igénybe.

vágó_szhely 2.jpg

A kis adókat el kellene felejteni

A képviselő kijelentette, a kis adókat el kellene felejteni, a telefonadó például semmi mást nem szolgál, mint az állami mobilszolgáltató finanszírozását. A rezsiadó még rosszabb helyzetbe sodorja a kiskeresetűeket, hiszen ma Magyarországon a jövedelmek 36 százalékát fordítja a lakosság a lakással kapcsolatos kiadásokra.

Az LMP azt javasolja, hogy inkább a spekulációs tőkepiaci szereplőket adóztassák meg, hiszen ők növelik a társadalmi kockázatot, ők keresnek jól, így vállaljanak nagyobb felelősséget is. A párt támogatja a környezetvédelmi adó bevezetését is, az ebből származó bevételeket az energiahatékonysági fejlesztésekre kellene fordítani.

vágó_szhely 3.jpg

Azoktól, akiknek több van

Vágó felidézte, hogy a kormány 500 milliót ígért a megújuló energiaforrások fejlesztésére, az LMP számításai szerint ez 50 ezer új munkahelyet teremtett volna, de a kormány nem teljesítette ígéretét. Az LMP által tervezett új adórendszer elsősorban a munkát támogatja, és azoktól vesz el, akiknek egyébként is több van - mondta.

Rákérdeztünk, hogy ez a terv a része lesz-e az LMP választási programjának. Vágó Gábor határozott igennel válaszolt, azt mondta, egy programban nem csak ígérgetni kell. A párt nem csak adócsökkentést, hanem adóemelést is javasol, azt is világossá kell tenni, hogy a csökkentéseket miből akarják finanszírozni. Bejelentette azt is, hogy ősszel egy 800 milliós megtakarítási programmal állnak elő, aminek az alapját a most nagy vonalakban bemutatott adórendszer jelenti majd.

Forráshttp://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/lmp_vago_gabor_szombathely_tobbkulcsos_adorendszer

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely adó nyugat.hu lmp vágó gábor

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr414642986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása