HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Az LMP támogatja Szombathely határmenti kapcsolatainak beindítását

2013.04.19. 08:45 szepujvilag

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az LMP Vas Megyei Szervezete nemrég arra hívta fel Szombathely Megyei Jogú Város és a Vas Megyei Közgyűlés vezetőinek figyelmét, hogy fel kellene éleszteni a határmenti kereskedelmi, gazdasági kapcsolatokat, így a zöld párt helyi szervezete örömmel veszi az ez irányú tárgyalások beindulását

Az LMP Vas Megyei Szervezete február 17-én sajtóközleményben hívta fel a figyelmet a határmesnti kapcsolatok felélesztésének fontosságára. Az Őrvidék egykor Vasvár megyéhez tartozó települései ugyanis a trianoni döntés után is szoros kapcsolatban voltak a vasi településekkel, az évszázados kereskedelmi–gazdasági kapcsolatok csak a vasfüggöny felhúzása után szűntek meg. A rendszerváltás után ugyan voltak törekvések a települések közötti kötelékek erősítésére, ám mára ezek ismét eljelentéktelenedtek. Szombathely földrajzilag legközelebbi testvérvárával, Felsőőrrel 2012-ben egyetlen egy városvezetői szintű találkozásra sem került sor.

Az LMP már februárban jelezte, hogy a kapcsolatok a felélesztése lendületet adhatna a térségnek. A zöldek helyi szervezete rendszeres egyeztetések beindítását javasolta.

A fentiek miatt a Lehet Más a Politika Vas Megyei Szervezete üdvözli a szombathelyi városvezetésnek azon törekvését, melyek a testvérvárosi kapcsolatok felfrissítésére és valós tartalommal való megtöltésére irányulnak.

Az LMP szerint fontos kezdeményezés a két város között felállítandó település-, térség- és gazdaságfejlesztéssel foglalkozó, valamint a kultúra és a turizmus területére koncentráló, és az oktatással kapcsolatos ügyek intézésére irányuló munkacsoport felállítása, hisz az Őrvidék felé való nyitás Szombathely és Vas megye számára kitörési pontot jelenthet.

Szombathely, 2013. április 19.

 

LMP Vas Megyei Szervezete nevében

Baracska Péter, Vas megyei elnök

Horváth Zoltán, szombathelyi önkormányzati képviselő

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely vas megye lmp őrvidék felsőőr

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr425234381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása