HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Vas Népe: LMP-fórum az Engels utca törvénybe foglalt átnevezéséről

2013.04.17. 08:19 szepujvilag

Ha már törvénybe foglaltatott, hogy az Engels utcát át kell nevezni, legalább kérdezzék meg róla az Engels utcaiakat.

Ez derült ki kedden kora este a Puskás Tivadar Szakképző Iskolában megrendezett fórumon, amelynek összehívását az LMP szombathelyi csoportja, személyesen Horváth Zoltán, a Lehet Más a Politika szombathelyi önkormányzati képviselője kezdeményezte.

Abban is egyetértettek a megjelent Engels utcaiak, hogy Engelsszel ugyan semmi baj nincsen: "Nagyformátumú ember, húsz nyelven beszélő filozófus volt, akinek a gondolatait természetesen lehet vitatni, de hogy utca ne viselhesse a nevét, erősen kétséges."

engels-bs07.jpgHorváth Ferenc: "Boszorkányüldözés, de tudomásul vesszük, hogy változtatni kell. Legyen Gál Ferusz vagy Március 4-e utca" (Fotó: Benkő Sándor)

Pesze, ha már az Országgyűlés tavaly törvénybe foglalta, hogy konkrétan a szombathelyi Engels utcát is át kell nevezni  (mert a törvénycsomag szerint a 20. századi önkényuralmi rendszerekhez kapcsolható tiltott elnevezések közé tartozik), muszáj az előírásnak eleget tenni. Az Engels utcaiak viszont elvárják, hogy ne a fejük fölött döntsenek; azt pedig nem tartják rendjénvalónak, hogy esetleg dr. Takáts Jenő - a körzet képviselője, dr. Takátsné dr. Tenki Mária elhunyt férje - nevét viselje az utca a jövőben.

Fölmerült többek között Gál Ferusz József neve (a fórumon a fia, Gál Zoltán a család nevében elvetette az ötletet); elhangzott, hogy legyen Március 4-e utca, vagy nevezzék akkor egyszerűen Frigyes utcának. Végül a jelenlévők megállapodtak abban, hogy történészek segítségét kérik álláspontjuk kialakításához. Ha az áprilisi közgyűlésen terítékre kerül az ügy, Horváth Zoltán arra tesz javaslatot, hogy a testület napolja el a döntést.

***

Az eredeti cikk megtekintéséhez kattints ide: http://vaol.hu/szombathely/lmp-forum-az-engels-utca-torvenybe-foglalt-atnevezeserol-1539171

Szólj hozzá!

Címkék: fórum szombathely lmp horváth zoltán Engels utca

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr315230782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása