HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Nyugat.hu: A szombathelyi felsőoktatásról tárgyalna az LMP

2013.02.14. 13:29 szepujvilag

Aggódnak a népszerű szakokért és a Bolyai iskoláért, mert az a SEK gyakorlóhelyeként működik.

Horváth Zoltán, az LMP szombathelyi képviselője sajtótájékoztatón emlékeztetett, hogy tavaly decemberben kérte, hogy a városi közgyűlés kapjon tájékoztatót a SEK és a pécsi egyetem szombathelyi intézetének jövőjéről. Mindezt azért tette, mert a felsőoktatás átszervezése negatívan érinti mindkét iskolát, hiszen az itt működő, legnépszerűbb szakok a kormány döntése miatt csak önköltséges formában indulhatnak.

Ha kell, az LMP maga vizsgálódik

Az LMP felhívja a figyelmet arra is, hogy bezárják az ELTE gyakorló gimnáziumát, szerintük így felmerül a kérdés, hogyan alakul a szombathelyi Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium további sorsa?

Horváth Zoltán hangsúlyozta, pártja szombathelyi csoportja még tavaly októberben, a hallgatói tiltakozások kirobbanása előtt egyeztetett a hallgatókkal, és üzeneteiket elküldték Hoffmann Rózsa államtitkárnak.

Horváth Zoltán bejelentette, a februári közgyűlésen ismét kezdeményezi a tájékoztató napirendre vételét, erről szóló levelét már elküldte Puskás Tivadar polgármesternek. Kifejtette, nem sok reményt fűz ahhoz, hogy a kormánypárti többség megszavazza a javaslatot, ebben az esetben az LMP maga készíti el a tájékoztatást az érintett intézmények és a hallgatói önkormányzatok bevonásával.

Forrás: http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/felsoktatas_szombathely_lmp_vizsgalat

Szólj hozzá!

Címkék: felsőoktatás egyetem szombathely nyugat.hu lmp horváth zoltán

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr505080302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása