HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Westindex.hu: Két éve már - az LMP és az MSZP is értékelt

2012.10.19. 13:47 szepujvilag

westindex, 2012-10-19 00:44
A Fidesz és a Jobbik értékelését továbbra is várjuk, az MSZP-SZTKE frakció, valamint az LMP képviselője viszont kiértékelte az elmúlt két évet. Ki hosszabban, ki rövidebben.
Lapunk azt a kérdést szegezte neki az önkormányzat szereplőinek, hogy mi a véleményük az elmúlt két évről.
Kérdéseink 
A következő levelet küldtük el nekik:
Kedves képviselők! 
Két éve már, hogy a jelenlegi képviselő testület irányítja a várost. Éppen ezért szeretnénk kérni  egy értékelést, kiemelten az alábbi kérdésekre fókuszálva:
- megvalósult feladatok
- meg nem valósult feladatok
- a polgármester személye és munkájának hatékonysága 
- az alpolgármesterek személye és munkájuk hatékonysága 
- a saját frakciótok értékelése 
- valamint kérnénk, válaszoljanak azon kérdésre is, szerintetek mi várható 2014-ben a saját politikai platformokat illetően?
Rövid és tömör 
A Jobbik és a Fidesz nem válaszolt, dr. Czeglédy Csaba, az MSZP-SZTKE frakcióvezetője viszont igen. "Az MSZP-SZTKE frakció értékelése: Még mindig kecskék legelnek az ipari park területén." -olvashattuk a tömör értékelésben. 
LMP: Elérte a támogatottság a tíz százalékot 
Horváth Zoltán, az LMP képviselője ennél részletesebb volt, igaz az alpolgármesterek személyét nem értékelte, mivel elmondása szerint nem szeretett volna személyeskedni. 
Megvalósult feladatok:
A Lehet Más a Politika új szervezettként került be 2010-ben Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlésébe, az LMP-vel a város történelmében először lett képviselete egy önmagát ökopolitikai erőként meghatározó pártnak. Az elmúlt két évben több fontos témában szólaltunk fel és értünk el eredményeket. Folyamatosan figyelünk a környezetvédelmi problémákra, a civil ügyekre. Kiemelten fontosnak tartjuk a helyi közösségek támogatását: javaslatunkra a város együttműködési megállapodást kötött a Petőfi-telepért Egyesülettel, a Herényiek Házában pedig esőbeálló készülhetett el a 2011-es képviselői keretemből. LMP-s javaslatra javulhattak a helyi őstermelők árusítási lehetőségei a városban.
Meg nem valósult feladatok:
Az LMP a választók felhatalmazásából egy mandátummal rendelkezik a szombathelyi képviselőtestületben, így lehetőségeink korlátozottak. Két nagyon fontos célunkat nem sikerült megvalósítani eddig. Egyrészt, hogy átláthatóbb legyen a város működése, másrészt, hogy a döntéshozatalba vonjuk be a legszélesebb kört: civil szervezetek, városrészi közösségek, szombathelyi polgárok az őket érintő döntésekbe aktívan szólhassanak bele. Ebben a ciklusban ezek valószínűleg már nem fognak megvalósulni, 2014 utánra várnak.
Saját frakció értékelése:
Bár az LMP nem alakíthatott frakciót (ehhez az önkormányzat SZMSZ-e szerint legalább két fő kell), az elmúlt két év aktívan telt el. A város ügyeit érintő fontos kérdésekben folyamatosan kifejtjük álláspontunkat, hogy a közgyűlésen, hol a bizottsági üléseken, hol sajtótájékoztatókon, vagy közleményekben. Szoros kapcsolatban vagyunk helyi civil szervezetekkel, szakszervezetekkel, egyéb közösségekkel. Önkormányzati munkánk során az ő véleményünket is igyekszünk közvetíteni. 
Mi várható 2014-ben a saját politikai platformokat illetően:
Az LMP helyben stabilizálni, sőt növelni tudta támogatottságát, ez derül ki azokból a közvélemény kutatásokból, melyek az elmúlt években megjelentek. Az ökopárt támogatottsága elérte a 10%-ot Szombathelyen. Reményeink szerint a támogatottság további növelésével 2014-ben az LMP frakciót tud alakítani és már nem ellenzéki pozícióból kezdjük a következő ciklust.

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely lmp horváth zoltán westindex

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr914858098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása