HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Nyerte az idei szezon első meccsét a Falco KC... ha ez a neve még (összefoglaló a csapat névváltozásáról)

2012.10.04. 21:02 szepujvilag

150px-Falcokc.jpgA 2012/2013-as szezon első meccsét 87:73-ra nyerte a Falco KC a Sopron ellen. A mérkőzés egyetlen bizonytalansága az volt, hogy a szombathelyi kosárlabdacsapatot igazából hogy is hívják.

Történt ugyanis, hogy október 1-én Lazáry Viktor alpolgármester rendkívüli sajtótájékoztatón bejelentette, hogy 30 év után a kosárlabdacsapat megválik a FALCO névtől, mert a csapatot 2009-ig szponzoráló Falco Zrt a továbbiakban sem kívánja/tudja segíteni a kosarasokat.

Ezt követően, október 3-án az LMP Szombathelyi Csoportjának az összes helyi médiában megjelent közleménye robbantotta a pár napos állóvizet. A Lehet Más a Politika helyi csoportja szerint ugyanis a 100%-osan a város tulajdonában lévő kft. nevét a városvezetés nem változtathatta volna meg, ehhez ugyanis közgyűlési döntés szükséges. Az LMP álláspontja továbbá az, hogy a csapat neve az elmúlt évtizedek alatt már elvált a forgácslapgyártó cégtől, így a névcsere nem indokolt.

Közleményünk hatására a Nyugat.hu internetes portál a többi politikai szervezet képviselőjét is megszólította az ügyben, a Vas Népe pedig a klub játékosát, Kálmán Lászlót kérdezte a névcseréről

A megjelent internetes cikkek kommentjeiből látható, hogy a szombathelyiek és a csapat rajongói az LMP álláspontját osztják és egyaránt elutasítják a névcsere tényét. A Nyugat.hu egy nappal később, október 4-én Gráczer György, a Falco KC Kft ügyvezetőjének véleményét is kikérte az üggyel kapcsolatban: az ügyvezető elismerte, hogy a cég neve nem változott meg, hisz az közgyűlési határozathoz kötött, csupán a médiában használt névből került ki a Falco.

A dolog ezt követően továbbra is érthetetlen. A szeptember 27-ei városi közgyűlésen, ahol a képviselők tárgyalták a Falco KC Kft első féléves gazdasági tevékenységét, a városvezetés már ismertethette volna a névcserére vonatkozó szándékát. Ráadásul, elég furcsa a helyzet, ha a médiában használt név változik, de a hivatalos névben marad a Falco megnevezés. A cég nevét valószínűleg az október végi közgyűlésen kívánja a városvezetés megváltoztatni, amit de facto már meg is tettek a bejelentéssel. Ezt pedig a közgyűlési szervezetekkel nem egyeztették, ami meglehetősen sajátos városvezetői felfogást mutat, tekintve hogy az egyik legjelentősebb városi sportcsapatról van szó. 

Azt persze az ellenzéki szervezetek már megszokhatták, hogy fontos döntésekről nem egyeztetnek velük, de a klub szurkolóit, a sportszerető közönséget mindenképpen szükséges lett volna megkérdezni. Ez sem történt meg.

Így a magunk részéről csak azt ígérhetjük meg, hogy 2014 után, a város civil lakosságát bevonjuk a döntéshozatalba, valamint, hogy a csapat visszakapja három évtizedes nevét... 

Szólj hozzá!

Címkék: sport szombathely kosárlabda lmp falco kc

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr314820554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása