HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

A közgyűlés akár a POSzT-on is indulhatna - Nyugat.hu az LMP közgyűlés utáni sajtótájékoztatójáról

2012.06.24. 17:32 szepujvilag

A tájékoztatók sorát az LMP-s Horváth Zoltán zárta. A képviselő úgy véli, a közgyűlés lassan indulhatna a Pécsi Országos Színházi Találkozón is, mert egyre gyakrabban sikerül olyan előadásokat tartani, melyek tragédiába fulladnak. A képviselő nehezményezte, hogy a költségvetés módosításáról csak sürgősségi indítványként, sebtében tájékozódhattak.„Talán már a nyaralásukat tervezték a város vezetői, ezért sietnek?” – tette fel a kérdést. A büdzséről szólva Horváth megjegyezte: a közgyűlés pár perc alatt tapsolt el több mint 100 millió forintot, miközben az összes ellenzéki képviselő azt kérte, üljenek össze a jövő héten, hiszen addigra részletesen át tudják nézni az anyagot.

Az első próbálkozásra kátyúba ragadt közösségellenes cselekedetekről szóló napirendi pont kapcsán a politikus kiemelte: miközben a fűnyírásra, ároktisztításra kevesebb figyelmet fordító embereket megbüntethetik, nagy kérdés, vajon szankcionálják-e például a Szompark-ot a derékig érő gaz, vagy a SZOVA Zrt.-t a téli érdesítés elmaradása miatt.

Horváth az SZMSZ módosításához fűzött saját javaslatára is kitért. A képviselő szerint nagy probléma, hogy a közmeghallgatásra a képviselők több mint fele el sem ment. Pedig akkor több felszólaló is szóba hozta, hogy a városatyák nem tartanak fogadóórát. Horváth szerint az SZMSZ kimondja: évente legalább két fogadóórát köteles tartani minden képviselő, ezt egyébként ketten tavaly meg is szegték, hiszen egyetlen alkalommal sem találkoztak hivatalos formában a választóikkal. Az LMP politikusa ezért azt vetette fel, hogy minden képviselő tartson legalább évi 10 fogadóórát, ám ezt is leszavazta a fideszes többség.

A már említett zanati bicikliút kapcsán pedig Horváth azt mondta, az elsődleges probléma nem más, mint hogy a körgyűrűvel egy szintben próbálnák átvezetni a kerékpárosok forgalmát. Ez a képviselő szerint balesetveszélyes, ezért mindenképpen szükséges a már említett aluljáró megépítése, melynek ötletét két fideszes bizottsági elnök, Szakács Dávid és Lendvai Ferenc is támogatta.

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely közgyűlés nyugat.hu lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr864608298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása