HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Sajtóbeszámolók a márciusi szombathelyi közgyűlés LMP-s megszólalásairól

2012.04.02. 10:20 szepujvilag

Március 29-én ülésezett Szombathely Megyei Jogú Város közgyűlése. A Közgyűlés előtt LMP-s aktivisták a Városháza előtti téren népszavazási aláírásokat gyűjtöttek, de este megjelent az ülésen Scheiring Gábor, a Lehet Más a Politika országgyűlési képviselője is.

A helyi sajtó beszámolt az LMP-s megnyilvánulásokról is:

Nyugat.hu:

Álmosan indul a reggel: kilenc előtt öt perccel még csupán a fideszes Szakács Dávid (Fidesz) igazgatja a szombathelyi városháza nagytermében laptopja vezetékét. Horváth Zoltán (LMP) aktivistákkal a bejárat előtt aláírást gyűjtene - csak épp nem járt arra senki (azért 15-öt fél óra alatt begyűjtöttek)... (...)

Már-már giccsesen idilli a hangulat, nincs egymásnak feszülés, mindenki mindenkivel egyetért, de várjuk ki a végét... Horváth Zoltán (LMP) épp a Mediawave-ről érdeklődik: miért nem Szombathelyen rendezik meg? 
Lazáry Viktor interpretál a témában. Közli, az elmúlt időszakban többször is egyeztetett a Mediawave kuratóriumának elnökével - majd elismétli az erről szóló írásunkban megjelent sajtóközleményét. A jövőre nézve közli: egy a város igényeit jobban kiszolgáló, tavaszi fesztivál-jellegű rendezvényt szeretnének. Május-júniusban nekiállnak a kuratóriummal együtt, kitalálják. A szombathelyiek ugyanis nem igazán érdeklődtek, nem voltak kíváncsiak a Mediawave programjaira - hát ez volt az igazi probléma. (...)

Westindex.hu:

A városháza előtt LMP-s stand, aláírást gyűjtenek, hiszen finishbe ért a népszavazási kampány. Dr. Horváth Attila mszp-s képviselő aláírja, Balassa Péter, a Jobbik képviselője nem. Láttuk még az aláírók között Kővári Attilát és Horváth Somát is. (...)

Történnek ám az események rendesen. Kiderült, hogy a két közgyűlés közti beszámoló nem készült el, ezért kellett a szünet. Aztán Horváth Zoltán akart aláírást kérni a polgármestertől, de nem adott, viszont elvitt egy aláírásgyűjtő ívet, megy egy szórólapot. (...)

Mi rendesen unjuk is, ezért inkább kimegyünk a folyosóra, és készítünk egy interjút az LMP országgyűlési képviselőjével, Scheiring Gáborral, természetesen a téma Schmitt Pál. Nemsokára külön cikkben olvashatják. (...)

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely közgyűlés nyugat.hu scheiring lmp horváth zoltán westindex

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr574355621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása