HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Nyugat.hu a szombathelyi közgyűlés utáni sajtótájékoztatóról

2012.04.02. 10:23 szepujvilag

Médiawawe-től bioerőművig, pénzügyi helyzettől vezérigazgatói alkalmasságig. A szombathelyi közgyűlés utáni sajtótájékoztatókon jártunk.

 

A sajtótájékoztatók sorát az LMP, pontosabban Horváth Zoltán képviselő kezdte. Némi csúszással, ugyanis az újságírók egy része a bioerőművet tervező Grenor Kft. norvég tulajdonosával volt elfoglalva, aki előző nap részt vett a közgyűlésen is. És ő ugye, hazautazik, ez volt az utolsó alkalom, hogy – legalábbis mostani látogatásakor – meg lehessen őt szólítani. Mert, hogy jön még ide, az biztos, ugyanis nem megy olyan egyszerűen a dolog, mint azt a hét eleji sajtótájékoztató után gondolhattuk volna, de erről később.

Puskás is aláírásokat gyűjt?

Szóval, Horváth Zoltán először is megemlítette a közgyűlés előtti aláírásgyűjtését, ahol elsősorban a képviselőket igyekezett rávenni, hogy írják alá az LMP kezdeményezte népszavazás gyűjtőívét. Mint mondta, az ellenzéki képviselők aláírtak, a fideszesek azt mondták, még gondolkodnak. Ő azért, biztosítékként átadott egy üres gyűjtőívet Puskás Tivadar polgármesternek, arra kérve, hogy családja és barátai körében gyűjtse össze az egy ívre elférő 15 aláírást.

Aztán a Médiawawe elköltözését említette, a közgyűlés elején erre kérdezett rá. A fesztivált tavaly és tavalyelőtt rendezték meg Szombathelyen, miután Győrből ide költözött. De a 2010-ben aláírt szerződés öt évre szólt, és tartalmazta, hogy évi 20 millióval támogatja az önkormányzat. Tavaly már csak 15 milliót adott a város, az idén pedig – a Weöres Sándor Színházon keresztül – öt millió van betervezve.

 

Horváth szerint a Médiawawe sokak szívügye, köztük fideszes képviselőké is, ezért sem értette igazán, mi történt. A két közgyűlés közti eseményekről szóló beszámolóban nem találta jelét, hogy Lazáry Viktor, kultúráért felelős alpolgármester tárgyalt volna a szervezőkkel, most úgy tűnik, hogy a szombathelyi Médiawawe fesztivál megszűnt.

Tavaszi Fesztivál, ami nincs

Igaz, hogy Lazáry a közgyűlésen azt mondta, jövőre lesznek a fesztiválnak programelemei Szombathelyen, de azokat jobban a szombathelyi lakosság igényeihez kell igazítani. Az LMP-s képviselő feltette a kérdést, hogy ki ismeri a lakosság igényeit, hiszen közel 80 ezren vagyunk, ami 80 ezer különböző igényt jelent.

Ráadásul Lazáry kijelentette, ezek a programelemek betagozódnak a szombathelyi Tavaszi Fesztiválba. Horváth Zoltán megjegyezte, szólni kellene a kultúráért felelős alpolgármesternek, hogy Szombathelyen évek óta nincs Tavaszi Fesztivál.

A képviselő megemlítette persze a bioerőművet is, hiszen az LMP támogatja az alternatív energiaforrások felhasználását. Mint mondta, amikor a közgyűlés először foglalkozott az üggyel, még nem volt környezetvédelmi hatástanulmány, most viszont bemutattak egy jelentést, ami elfogadható, mint ahogyan a kommunikációs stratégia is, ami a lakosság tájékoztatását célozza.

A Nyugat.hu teljes cikke itt olvasható: http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/bioeromu_grenor_szova_kozgyules_kotveny

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely mediawave közgyűlés nyugat.hu lmp horváth zoltán

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr584355627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása