HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Vas Népe: Négy kérdésben akar népszavazást az LMP

2012.03.08. 08:44 szepujvilag

Az LMP március 5-én négy kérdésben kezdte meg az országos aláírásgyűjtést a 2012-es népszavazáshoz. Szerdán a szombathelyi Fő téren is elindult a gyűjtés.

 

2012. március. 07. szerda | Szerző: Merklin Tímea

Az LMP azt szeretné, hogy a tankötelezettség korhatára továbbra is 18 év maradjon, ne tegyék ki a képzetlen 16 éves gyerekeket az utcára. Korábban 270 nap volt az álláskeresési járadék, most 90 nap, szeretnék, hogy emeljék vissza 260 napra, hogy a munkájukat vesztett emberek ne ellehetetlenülve, hanem  normális életet élve kereshessenek új munkahelyet maguknak. (Magyarországon átlag 18-20 hónap az álláskeresés időtartama.)

Az LMP felveti továbbá, hogy ne lehessen 100 napnál hosszabb próbaidőt kikötni, mert a munkaadók visszaélnek a próbaidős munkaerővel: hosszan próbaidőn tartják, majd kirúgják, és vesznek fel újabb próbaidőst.

A negyedik kérdés, amit népszavazásra szeretnének bocsátani, hogy a szabadság kétharmadát a munkavállaló kérésének megfelelően kelljen kiadni. Nem lehet, hogy óvodás és iskolás gyerekek azért maradnak nyáron felügyelet nélkül, mert a szülők nem rendelkezhetnek a szabadságukkal. 

- Az a kérdés, Magyarország milyen jövőt választ magának - mondta a szerdai sajtótájékoztatón, a Fő térenJávor Bendek, az LMP frakcióvezetője. - A dél-amerikai modellt, amely a kiszolgáltatott, olcsó munkaerőre épít, vagy a skandináv, szlovén, osztrák utat. A magasan kvalifikált munkaerő adhatja Magyarország versenyelőnyét. Csak a  tudásiparban képzett munkaerő tud erős társadalmat építeni - mondta  Jávor Benedek.  

Az aláírásgyűjtés során tapasztaltuk, hogy az embereknek igénye van arra, az LMP álljon ki értük, mutasson erőt.

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely népszavazás vas népe lmp jávor benedek

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr164296947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása