HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

A Lehet Más a Politika is jelen volt a hétvégi demonstráción - Sajtóbeszámolók

2012.01.08. 15:08 szepujvilag

A Vasi Érdekvédők Szövetsége által meghirdetett, az idei megyebál előtt tartott demonstráción a Lehet Más a Politika helyi tagjai és szimpatizánsai is részt vettek - adta hírül az MTI. Az Alon.hu és a 168ora.hu által is átvett anyag szerint: 

A demonstrálók szilveszteri trombitákat fújtak, kereplőkkel csaptak zajt és kormányellenes jelszavakat skandáltak,"Orbán, takarodj", "Bóvli ország, bóvli kormány", valamint "Azori" feliratú táblákat tartottak a magasba.

megyebál_alon.jpg

Az eseményről a helyi sajtó is beszámolt. Többek között a Vas Népe, megyei napilap cikke is megemlíti az LMP-s tűntetőket:

A Vasi Érdekvédők Szövetsége, az LMP égisze alatt tüntetők transzparenseiken a korengedményes, a rokkantsági és a szolgálati nyugdíjat búcsúztatták, de a rendszerváltáskor elhíresült „Továrisi, konyec” feliratú plakát Orbán Viktor miniszterelnökre „igazított”, magyar nyelvű változatát is láthattuk.

megyebál_vn.JPG

 

A Nyugat.hu hírportálnak Östör Dávid az LMP Vas Megyei Szervezetének sajtószóvivője, választmányi tagja nyilatkozott:

A demonstráción saját standdal volt jelen az LMP, mely már korábban karakteres véleményt fogalmazott meg az úri-muriról. Östör Dávid, a párt vasi szervezetének sajtófelelőse, egyben választmányi tagja így értékelte a demonstrációt és a megyék kapcsán kialakult helyzetet:

„Örömmel fogadunk minden civil kezdeményezést, úgy gondoltuk, hogy muszáj ma itt lennünk. Országosan és Vas megyében is szükségét érezzük annak, hogy megmutassuk, nem tetszik a rendszer. Az LMP már a 16 százalékos egységes adókulcs bevezetését sem támogatta. Az adójóváírás megszüntetése és az áfaemelés pedig szintén azoknak a pénzét venné el, akik ugyan többségben vannak az országban, mégsem dúskálnak az anyagi javakban. Mindezek után az Azori-szigeteki utazásokat nehezen megmagyarázhatónak tartjuk. A vagyonátadással a megyék létjogosultsága kérdőjeleződik meg, s így, hogy mindent államosítottak, a megyei elnök és a képviselők akár tiszteletdíj nélkül is elláthatnák a nem létező feladataikat.

megyebál_nyugat.jpg

 

megyebál_nyugat2.jpg

 

A Frisss.hu helyi hírportál szintén ír az LMP-s részvételről és kiemeli, hogy az eseményen az LMP szombathelyi önkormányzati képviselője, Horváth Zoltán is részt vett. Az oldalon működő FrissTV videójában az ökopárti képviselő is megszólal.

Szólj hozzá!

Címkék: sajtó szombathely bál vas megye lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr353528659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása