HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Vas Népe: Szombathely átveszi a Mesebolt Bábszínházat

2011.12.29. 20:36 szepujvilag

Átveszi Szombathely városa a Mesebolt Bábszínházat Vas megyétől. Erről döntöttek a képviselők a városi közgyűlés csütörtöki rendkívüli ülésén. Szó esett a Savaria Szimfonikus Zenekar és az Ungaresca sorsáról is.

2011. december. 29. csütörtök | Szerző: Merklin Tímea

A csütörtöki rendkívüli közgyűlésen az egyetlen napirendi pont a Mesebolt Bábszínház volt. Gyebrovszky János képviselő (MSZP) felvetette: jó lenne a bábszínház ügyét együtt tárgyalni a Savaria Szimfonikus Zenekaréval és az Ungaresca Néptáncegyüttesével, de ehhez előre meg kellene vizsgálni a lehetséges finanszírozás kérdéseit. A városvezetés leszögezte: fontosak számára ezek az együttesek, felelősséget érez irántuk, de egyelőre nem vették fel napirendre sem a zenekar, sem az Ungaresca ügyét, tekintve, hogy jogilag még hozzáférhetetlenek, hiszen van fenntartójuk. A zenekar tekintetében a megye nyilvánította ki fenntartási szándékát, az Ungaresca pedig az MMIK része, az MMIK pedig állami fenntartásba kerül. További sorsukról január-februárban lehet majd tárgyalni.

- Jogilag a bábszínház az egyetlen olyan intézmény, amelynek tulajdonosa és működtetése nem tisztázott, ha nem vesszük át - összegezte a polgármester, dr. Puskás Tivadar.

Németh Kálmán képviselő hiányosnak találta az előterjesztést, mert nem derül ki belőle, hol lesz a bábszínház helye. Jelenleg az MMIK-ban működik, de szerződésük december 31-én lejár. Január 1-től nincs telephelye.  Már új szerződéssel kellene rendelkeznie. Évek óta téma a Kisfaludy utca 1. szám alatti elhelyezése, amely megoldaná az újra és újra leírt munkavédelmi, tűzvédelmi és raktározási problémákat is.

Lazáry Viktor alpolgármester úgy reagált, a bábszínház igazgatója egyelőre köthet új  szerződést az MMIK-val, közép- és hosszútávon pedig érdemes átgondolni a Kisfaludy utcai elhelyezést. Horváth Zoltán  LMP-s képviselő hozzáfűzte: a  bábszínház  nyolcvan fős nézőtere kicsi. Pedig nívós produkcióival sokkal nagyobb nézőszámot is tudna produkálni. A jelenlegi működés gazdaságtalan. 

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely közgyűlés vas népe bábszínház lmp horváth zoltán

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr703505223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása