HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Vas Népe: Nyoma sincs az ígért bicikliútnak

2011.12.28. 16:44 szepujvilag

Épül-e és ha igen, milyen műszaki tartalommal? Ez a kérdés foglalkoztatja mostanság azokat, akik abban bíznak, hogy a Decathlon építtetői végre eleget tesznek kötelező vállalásuknak és megépítik Szombathelyen a Tesco-körforgalom és Zanat között a bicikliutat és járdát.

2011. december. 28. szerda | Szerző: Kiss Tamás

Decathlon áruház létrehozásánál az egyik fontos kikötés az volt, hogy a beruházó a körgyűrűnél a kerékpárút és egy gyalogjárda átvezetését is megoldja. A Horwat Investment Kft. még 2008-ban szerződésben vállalta az új kerékpárút és járda megépítését. A szombathelyi önkormányzat ennek az infrastrukturális beruházásnak a megvalósítását kötötte ki egyik feltételként akkor, amikor belterületbe vonta, vagyis üzletközpont építésére alkalmas övezetbe sorolta az ingatlant.

A cég nem tudta határidőre, a 2009-es őszi nyitásig teljesíteni vállalását, s a pénzügyi és gazdasági válságra hivatkozva halasztást kért. Erre még 2009 októberében bólintott rá Szombathely képviselő testülete. A Horwat Investment Kft. azonban az újabb határidőt sem tartotta be: 2011. december 31-ig kellett volna az összes közlekedési infrastruktúrának elkészülnie, kivitelezési munkáknak azonban nyoma sincs a területen.

Horváth Zoltán, az LMP városi képviselője szerint ha valamikor létesül kerékpárút és járda, sok köszönet nem lesz benne, legalábbis, ha a legutóbbi közgyűlésen elfogadott településrendezési terv-módosítás szerint építik majd ki.

Mint arra szerdai, a helyszínen megtartott sajtótájékoztatóján Horváth Zoltán rámutatott, ez esetben a kétszer kétsávos, kamionoktól erősen zsúfolt körgyűrűt a Tesco áruház parkolójának a körforgalom felé eső részénél szelné át a kerékpáros és gyalogos átkelőhely, ami mindennek, csak éppenséggel biztonságos megoldásnak nem lenne mondható.

Véleménye szerint az lenne az igazán megnyugtató, ha átkelést aluljáró szolgálná.

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely bicikliút vas népe kerképár lmp horváth zoltán zanat

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr923502287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása