HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Szombathelyen járt Vágó Gábor az LMP szóvivője

2011.12.20. 16:42 szepujvilag

December 17-én Szombathelyen járt Vágó Gábor az LMP országgyűlési képviselője, az ökopárt szóvivője.

Látogatása során helyi civil szervezetekkel egyeztetett az új civil törvényről, a civil társadalom lehetőségeiről. Ezt követően megbeszélést folytatott több szakszervezet megyei és regionális vezetőjével munkajogi és szakszervezeti kérdésekről.

Vágó Gábor találkozott a szombathelyi és Vas megyei nyugdíjas szervezetek képviselőivel is, velük a nyugdíjakról és a nyugdíjasok helyzetéről váltott szót. A nyugdíjas szervezetek a megbeszélés során megemlítették, hogy a legtöbb városban nem működik rendesen az Idősügyi Tanács. Horváth Zoltán, az LMP szombathelyi városi képviselője beszámolt arról, hogy a december 15-ei közgyűlésen interpellálta dr. Puskás Tivadar polgármestert azt kérdezve, hogy mikor ülésezett utoljára a helyi Idősügyi Tanács, valamint hogy mikor lesz legközelebb ülés. A válaszból kiderült, hogy ebben a ciklusban még nem volt ülésezése a testületnek, de karácsony után összehívja. 

A nyugdíjas szervezetekkel való megbeszélésen szóba került az is, hogy 2012 a időskorú aktivitás éve lesz. Az LMP helyi szinten és országosan is figyelni fog erre.

A nap során Vágó Gábor a szombathelyi Pick-lakótelepen élő problémájával is megismerkedhetett. A lakóközösség képviselői beszámoltak arról, hogy a közeli Falco gyár által kibocsájtott por és faforgács beteríti az egész telepet, valamint a gyár nem képes betartani az éjszakai zajszintet sem évek óta. Az LMP szóvivője ígéretet tett arra, hogy a problémát jelzi Jávor Benedeknek, az országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottságának LMP-s vezetőjének, de kérte a lakókat, hogy levélben forduljanak a bizottsági elnökhöz ők is.

A nap során Vágó Gábor nyilatkozott a Szombathelyi Televíziónak és interjút adott a Westindex.hu-nak is.

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely szakszervezet civilek falco lmp vágó gábor pick-telep

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr1003478530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása