HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Sajtóbeszámolók a szombathelyi közgyűlés decemberi ülésének LMP-s hozzászólásaiból

2011.12.16. 08:34 szepujvilag

December 15-én ülésezett utoljára 2011-ben Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése. Az ülés LMP-s hozzászólásairól a élőben tudósító helyi honlapok is beszámoltak:

Nyugat.hu:

http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/kozgyules_szombathely_2011_december_delelott

http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/kozgyules_szombathely_2011_december_delutan

 

(...) Horváth Zoltán (LMP) a kisebbségek napjáról beszél, Gyebrovszki János (MSZP) kifogásolja, hogy a városvezetésből senki sem vett részt a kisebbségi önkormányzatok közmeghallgatásán

(...) Horváth Zoltán petíciókat említ, amiket a polgármester nem vett át. Kérdezi, mi a technikája, hogy eljussanak hozzá, mert sötét felhők gyülekeznek az ország felett, elkel az esőkabát.

Jól kiröhögik, amikor azt mondja, kapott egy borítékot, benne az új alkotmánnyal, és nem volt aláírva, csak nyomtatva. Pedig szeretett volna egy Kövér László aláírást. A fideszesek jót mulatnak.

Puskás mindig postás, ha a város érdeke azt kívánja, jelenti be a polgármester. És az aláírásgyűjtés és a petíció két különböző dolog. És, hogy az aulában, az alkotmány asztalánál lehet igényelni az új alkotmányt, de ha akarja, megpróbál kérni egyet Kövér Lászlótól.

Szakács Dávid (Fidesz) felszólítja Horváth Zoltánt, az élményeit ne itt mesélje el. 

 

 

 

Westindex.hu:

http://www.westindex.hu/kozelet/9-13-czegledy-nyilvanitsak-tarsashazza-az-altalanos-iskolakat

(...) Horváth Zoltán (LMP) a kisebbségek napjával kapcsolatban szólal fel, de előtte még kiosztják Asbóth Mária a Városi Gyámhivatal vezetőjének karácsonyi üdvözletét. Eközben Horváth ott tart, hogy a kisebbségek fennmaradása városunk érdekei is. "A kisebbségek hidat jelentenek Horvátország, Ausztria, Szlovénia felé is." -emeli ki a képviselő, majd áttér a határokon túl élő magyar kisebbségekre, akik a megmaradásért küzdenek. Befejezi, Puskás köszöni, de nem kommentálja a hozzászólást.

(...) Horváth Zoltán élete legcinikusabb hozzászólását mondja el. Onnan indít, hogy korábban a polgármester azt mondta, hogy a petíciók átvétele postási feladat, ezzel szemben most átvett egy petíciót. Tibola Imre nagypréposttól. "Mi a technika, hogy lehet Önhöz bejutni?" -teszi fel a kérdést, mert mint mondja, "sötét felhők gyülekeznek, és biztos, hogy lesznek még petíciók."

Aztán újabb mosolyt csal az arcunkra, elmeséli, hogy több hónap feszült várakozás után kapott egy borítékot. "Nem is gondoltuk volna, hogy nokiás doboz lett volna" -válaszol Puskás. Horváth folytatja, lobogtatja azt az alkotmányt, amit elküldtek neki, ugyanakkor hiányolja róla Kövér László aláírását.

 

Puskás Tivadar elmondja, hogy bármikor postás lesz, ha Szombathely érdeke úgy kívánja. Aztán kiderül, a januri közgyűlés tárgyalni fogja, hogy a Fő teret Szentháromság térré nevezzék át.

Dr. Szakács Dávid meginti Horváthot, azt mondja, még nem volt ma normális hozzászólása az lmp-s képviselőnek.

(...) Lendvai Ferenc a közmeghallgatásra utal, ahol elhangzott, hogy milyen szemetes a Joskar Ola lakótelep. Ezzel ő is egyetért, ezért 2012-ben meghirdetné a Tiszta Szombathelyért akciót. Szerinte nemcsak az LMP zöld párt, mert egy párt nem attól zöld, hogy sokszor elmondja magáról. Lendvai szeretné bevezetni, hogy minden hónapban egy szombat délelőtt képviselők, városházi dolgozók megtisztítanak egy-egy területet.

(...) Horváth Zoltán bejelenti, örömmel csatlakozik Lendvai Ferenc felhívásához. Mi meg rácsodálkozunk a képviselő háttérképére, amit véleményünk szerint Ágh Péternek címzett.

(...) A testvérvárosi kapcsolatokról szóló beszámoló következik. Sági József szerint mindössze három kapcsolat működik jól és jól esne a vendégeknek, ha a képviselők kísérnék őket. Horváth Zoltán egy helytörténeti blogot idéz, melynek szerzője Orbán Róbert, aki felsorolt öt olyan testvértelepülést, ami a mai napig érvényben van, csak nem tudunk róla.

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely közgyűlés nyugat.hu lmp horváth zoltán westindex

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr43467885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása